Yemen Ordusunun Bir Sonraki Hedefi BAE Olacak

Sa, 17/09/2019 - 08:42

Yemenli üst düzey askeri bir yetkili, Birleşik Arap Emirlikleri için tehlike sinyali verdi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin petrol şirketleri ve şehirlerinin, Yemen ordusu ve halk güçlerinin bir sonraki hedefi olacağını açıkladı.

Welayet News - Yemenli üst düzey askeri bir yetkili el-Meyadin kanalına şu ifadelerde bulundu: ‘Arabistan toprakları içerisindeki petrol tesislerinin hedef alınması, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de alması gereken güçlü bir mesajdır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin petrol şirketleri ve şehirleri bir sonraki hedefimiz olacak. Birleşik Arap Emirlikleri resmi olarak Yemen savaşından çıktığını açıklamalı ve Yemen halkını öldürmekten vazgeçmelidir. Göstermelik eylemler ve bazı cephelerden çıkmak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin petrol şirketlerini hedef almamamıza asla neden olmayacaktır.

Arabistan petrol tesislerine düzenlenen saldırı, Yemen’deki saldırı ve işgalleri durdurma doğrultusunda yapılmış meşru bir haktır.’

Hatırlatmak gerekir ki, kısa bir süre önce Rey el-Yevm Gazetesi şöyle bir açıklamada bulunmuştu: ‘Birleşik Arap Emirlikleri’nin şehirleri Patriot savunma sistemleri ile korunmuştur ama Amerikalıların yayınladığı raporlarda, Patriot füzelerinin güvenli olmadığı ve özellikle eğer bu füzelerin Dubai ve Abu Dabi gibi dünyadaki yatırım ve turizm şehirlerinin merkezine fırlatılması halinde bırakacağı psikolojik etkinin çok fazla olacağı belirtiliyor.’

Geçtiğimiz günlerde Yemen Ordusu Sözcüsü Şeref Lokman şu açıklamalarda bulundu: ‘ Birleşik Arap Emirlikleri’nin el-Hadide’deki hareketleri, daha güçlü bir tepkiyle karşı karşıya kalacak.’ Şeref Lokman, BAE'deki yatırımcıları Birleşik Arap Emirlikleri’nin artık yatırım yapmak için güvenli bir yer olmadığı konusunda uyardı. Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdul Melik el- Husi de kısa bir süre önce yabancı şirketlerin BAE’deki yatırımlarını durdurup ülkeyi terk etmelerini istedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyelerinden Abdül Vahhab el-Mahbeşi ise şu ifadelerde bulundu: ‘Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki özellikle askeri ve ekonomik olmak üzere stratejik planlar, Yemen kuvvetlerinin ve füzelerinin hedefinin ucundadır ve sadece komutanlıktan emir beklemektedir. Yemen füzeleri bu hedefleri vurabilir çünkü Abu Dabi'deki nükleer santral daha önce hedef alınmıştır. Gelecekteki haberler, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan Yemen’in füze saldırılarıyla dolup taşacak.

Bununla birlikte, eğer Yemenlilerin, Suudi-Amerika-Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonunun saldırı ve cinayetlerine tepki göstermedeki kararlılıklarını, Patriot sisteminin yetersiz oluşunun yanına koyacak olursak, o zaman özellikle Abu Dabi ve Dubai olmak üzere Birleşik Arap Emirliklerini kabus bir durumun beklediği söylenebilir.

Eğer daha büyük ölçekte duruma bakılacak olursa, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’de sivillere yönelik saldırılarına cevap olarak Yemenlilerin düzenlediği füze saldırılarından duyulan korku nedeniyle diğer ülke vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmeyecek ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunanlar da bu ülkeyi terk edecektir ve özellikle turizm ve yatırım olmak üzere bu ülkenin ekonomisine ağır bir darbe vurulacaktır.



Yeni yorum ekle