Almanya’da Aşura Merasimi

Pa, 15/09/2019 - 23:25

Kur’an ve Ehli Beyt Mektebi, Aşura günü münasebetiyle Almanya’nın Offenbach şehrinde bir merasim düzenledi.

Welayet News - Yüzlerce Ehli Beyt dostu İmam Hüseyin’in kıyamını ve şehadetini anma için bu merasime iştirak ettiler. Hacı Ercan Akcuru’nun Kur’an tilavetiyle başlayan merasimde konuşmacılar imam Hüseyin’in ilahi hedeflerini ve günümüze kadar süren zülme karşı direniş ve adalet mücadelesi çizgisini konuşmalarında konu ettiler. Konuşmaların yanısıra ezigler, şiirler, sinezeni ve sinevizyon ve tiyatro gösterimleri merasimde paylaşıldı. Eyyup Sabri Şimşek ilk konuşmacı olarak Hüseyin ve Yezid savaşını her insanın iç dünyasında her daim bir savaş olarak değerlendirerek ‘Her yer Aşura her yer Kerbela’ şiarını yorumladı. Hüccetülislam Alizadeh ise konuşamsında zülme karşı mücadeleyi günümzde değerlendridi. Dünya zenginliklerini ellerinde tutan ve milyonlarca insanı fakirliğe iten kapitalistleri eleştiren mühterem konuşmacı insan hakları savuncuları olarak kendilerini tanıtan devletlerin en büyük silah üretim ve satışını da bir diğer zulüm olarak tanımladı. İslam inkılabı imamı imam Hamanei’nin başta Amerika olmak üzere sömürgeci devletlere karşı verdiği mücadelyi ‘Hüseyini bir mücadele’ olarak değerlendiren Alizadeh Merhum Avcı hocanın velayet yolunda ve adalet için bir ömür mücadelesini anımsattı. Den Haag Kur’an ve Ehli Beyt merkezinden katılan Hüccetülislam Seyyid Musevi İmam Hüseyinin kıyamının hedeflerini Kur’ani Kerimdeki ayetler ışığında tefsir etti. Augsburg Kur’an ve Ehli Beyt merkezinden Halil hoca ise Aşura hakikatının neler olduğunu sorarak, fedakarlık, isar, aşk ve marifeti Aşuranın önemli hakikatlerini temsil ettiklerini Ehli Beyt dostlarıyla paylaştı. Kapanış konuşması Osterholz Kur’an ve Ehli Beyt merkezinden İbrahim Çakar hoca tarafından yapıldı. Çakar hoca, Aşkın en yüce mertebesine kavuşmanın nasıl olacağını yorumladı ve Kerbelada şehidlik makamına varan Hür insanları Aşk mektebinin en iyi örnekleri olarak tanıttı.

Hazreti Zeynebin Kerbela vakiasından sonra Medinede Peygamber efendimizin camisine vardıklarında yaşanılanı Peygamber efendimize anlatması merasimdeki gösterilen tiyatroda canlandırıldı.

Merasimde Zehra Akcuru, Faizah Aslanparçası, Mehdi.. şiirler okudular. Mehdi Can Kılıç saz eşliğinde imam Hüseyin üzerine bir ezgi ve Mehdi Şimşek Zazaca bir ilahiyi, Ehli Beyt dostlarıyla paylaştılar. Mersiyelrlere birlikte sinezeni yapılan merasimde Merhum Avci hocanın Aşura ve İmam Hüseyin hakkındaki bir konuşa videosu gösterildi. Kur’an ve Ehli Beyt mektebinin banisi ve kurucusu Avci hoca bu konuşmasında İmanın nasıl aşka dönüştüğünü ve neden dönüşmesi gerektiğini açıklıyordu.

Welayet News 



Yeni yorum ekle