Yemenliler Bin Selman’a Allah’ı hatırlattı!

Pa, 15/09/2019 - 09:11

Yemen ordusunun Suudi Aramco şirketine ait petrol tesislerine yönelik son saldırısına bu ülkenin diğer yetkililerinin ardından Arabistan Veliaht Bürosu da tepki gösterdi.

Welayet News - Ensarullah’ın 10 adet İHA ile Aramco tesislerine yönelik saldırıları ve 5 milyona aşkın petrol varilinin ihracatının durması nedeniyle Suudi yönetimi olayı pek önemli olmayan salt bir yangın hadisesi olarak göstermeye çalıştıysa da ancak Bin Selman’ın Büro Başkanı’ndan olaya gelen tepki, karşılaştıkları krizin derinliğini gösteriyor.

Arabistan Veliahti Muhammed bin Selman’ın Büro Başkanı Bedr El Asakir, “Allah’ım! Vatanımızı, bu vatanın ehalisini, huzur ve güvenliğini, gece ve gündüzünü, toprağını ve hava sahasını sana emanet ediyoruz...Ya Rabb! Bu ülkeyi ve diğer Müslüman ülkeleri huzurlu ve güvenli kıl” diye yazarak Ensarullah’ın Aramco şirketine ait tesislere yönelik droneli sardırısına tepki gösterdi.

Suudi Kraliyet Divanı tarafından gelen tepki, aslında Suudi yönetiminin özellikle Bin Selman’ın, Ensarullah’ın Yemen’i Suudi işgalinden tümüyle özgürleştirene kadar daha da şiddetlenerek devam edeceğinin sözünü verdiği droneli saldırıların akebinde yaşadığı kaygıya işaret ediyor.  

Welayet News 



Yeni yorum ekle