Bu Sene 350 Bin Yemenli Evsiz Kaldı

Cu, 13/09/2019 - 10:55

Uluslararası Göç örgütü dün yayınladığı bildiride, 2019 yılında en az 350 bin Yemenlinin Suudi koalisyonun yoğun saldırılarından dolayı evsiz barksız kaldıklarını duyurdu.

Welayet News - Uluslararası Göç örgütü kendilerine bağlı grupların halihazırda Yemende 42 bin bölgede Yemenli avarelere yardım etmekte olduklarını bildirdi. 

BM insan hakları işlerinden sorumlu genel sekreter yardımcısı Mark Lowcock Yemenin tarihin en kötü insanlık faciasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. 

Arabistan Amerika ve BAE ve diğer bazı ülkelerin desteği ile Mart 2015'den beri Yemen topraklarına askeri saldırılarda bulunarak bu ülkeyi muhasara altına almıştır. Arabistan'ın Yemen saldırıları bugüne kadar on binlerce Yemenlinin ölümüne ve milyonlarca insanın avare olmasına neden olmuştur. 

Diğer yandan Yemen halkçı komiteleri ve ordu topçusu ve füze birlikleri dün gece düzenledikleri ortak operasyonda Suudi Arabistan'ın kuzey batısında bulunan Suudilerin Hicce ilindeki mevzilerini hedef tutmaları neticesinde onlarca satılmış Suudi'yi helak ettiler.  

 



Yeni yorum ekle