Avrupa Keşmir Krizine Karşı Sessiz

Cu, 13/09/2019 - 10:47

Pakistan dışişleri bakanı Hindistan'ın denetimindeki Keşmir'de yaşanan gelişmelerin kriz boyutunda olduğunu belirterek Avrupalı ülkelerin bu bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri karşısında sessizliğini eleştirdi.

Welayet News - Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmut Kureyşi İsviçre ulusal kanalına verdiği demeçte, Hindistan'ın müzakere masasına dönmesinin tek yolunun krizde üçüncü bir ülkenin nüfuzundan yararlanılmasına vurgu yaparken Hindistan'ın Keşmir bölgesinde özerkliği lağvetmesi ile BM ve Güvenlik Konseyi yasalarını ayaklar altına aldığını belirtti. 

Pakistan dışişleri bakanı Keşmir'deki şartların daha da buhranlı olduğuna işaretle Hindistan denetimindeki Keşmir'de, internet ve cep telefonu servislerin hizmet dışında olmasının dünya halkının bu bölgede en son yaşananlardan haberdar olmalarını engellediğini belirtti. 

Başta İsviçre olmak üzere diğer bazı ülke liderlerinin Hindistan hükümet yetkilileriyle görüşmenin Keşmir sorununun çözümlenmesi şartına bağladıklarını dile getiren Pakistanlı yetkili bazı Avrupalı devletlerin Keşmir konusundaki sessizliğini eleştirdi.   

 



Yeni yorum ekle