Abdulmelik Husi: Yemen, İran'ın Yanındadır

Çar, 11/09/2019 - 12:49

Yemen Ensarullah Genel Sekreteri Abdul Melik Bedreddin Husi, Aşura gününde yaptığı konuşmada, Yemen'e saldıranlar karşısında zafere kadar direnmeye vurgu yaparak, Yemen'in baskılar karşısında İran İslam Cumhuriyeti'nin yanında olduğunu belirtti.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Husi dün Sana'da Aşura merasimine katılan binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, on binlerce Yemenli'nin ölümü ve yaralanması ve milyonların evinden barkından olmasıyla sonuçlanan Yemen savaşının bu ülke milletinin mazlumluğunu gösterdiğini, bugün Yemen'in "çağdaş kerbela" olayına sahne olduğunu kaydetti.

Bedreddin Husi, Yemenliler'in İslami İran, Lübnan, Suriye ve Bahreyn milletleriyle dayanışma içinde olduklarını belirterek, dirençli Yemen milletinin kendi bağımsızlığından taviz vermeyeceğini ve tutumunun İsrail ile düşmanlık ve Filistin halkının yanında durmak ve ABD'ye karşı koymak olduğunu ifade etti.

Yemen Ensarullah Genel Sekreteri ayrıca, bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirme çabasını kınayarak, bunu büyük bir ihanet olarak niteledi.

 



Yeni yorum ekle