Pompeo'nun Yeni Yalanı: İran, Gizli Nükleer Faaliyet Yapıyor

Çar, 11/09/2019 - 11:45

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki yalanlarının devamında İran'ı gizli nükleer faaliyet yapmak ve UAEA ile işbirliği yapmamakla suçladı.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo dün yayınladığı tweette, İran'ı UAEA ile tam işbirliği yapmamak ve olası gizli nükleer faaliyette bulunmakla suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı, yalanların devamında, Washington'un İran'a nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğini ifade ederek, Tahran'ı tehdit etti.

Pompeo'nun bu temelsiz iddialarından tam bir gün önce UAEA Geçici Genel Müdürü Kornel Feruta, İran'ın Ajans ile işbirliği ve diyalog konusundaki yaklaşımını takdir etmişti.

UAEA Geçici Başkanı Tahran'a yaptığı ziyaretin ardından, İran nükleer tesislerinde profesyonel ve tarafsız çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Uluslararsı Atom Enerjisi Ajansı internet sitesinde yayınlanan habere göre, UAEA Geçici Başkanı Cornel Feruta'nın Tahran ziyareti kapsamında İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Cevad Zerif ve diğer üst düzey yetkililerle görüştüğü belirtildi.

Bildiride Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile İran arasında, Feruta'nın İran'a yaptığı son ziyaret vesilesiyle koruma önlemleri anlaşmaları ve ek protokollerin uygulanması ile ilgili işbirliğinin sürekliliği vurgulandı.

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile tam ve zamanında işbirliği yapması gerektiğini ifade eden Feruta, UAEA müfettişlerinin faaliyetlerinin tarafsız, bağımsız ve  güvenlik standartlarına uygun olarak yapıldığını belirtti.

 



Yeni yorum ekle