Bugün Aşura günü: Kanın Kılıca Galip Geldiği Gün

Sa, 10/09/2019 - 09:16

Bugün 10 Muharrem, peygamber efendimizin sevgili torunu ve cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin (a.s) şehadet yıldönümüdür.

Welayet News - Kanlı Kerbela faciasından asırlar geçmesine rağmen o hazretin aşıklarının ona olan ilgi ve bağlılıkları ve Kerbela'nın önemi hiç azalmadığı gibi, her geçen gün daha da artmakta ve matem merasimleri daha geniş bir şekilde tüm dünyada düzenlenmektedir

İmam Hüseyin (a.s) hicri kameri 61 yılında 57 yaşında Kerbela'da hak, adalet, özgürlük ve İslam dinini canlı tutmak uğruna canını Allah yolunda feda etti.

İmam Hüseyin ve yarenleri bizlere dik duruşu, izzetli bir yaşamı, şerefli bir ölümü, fedakarlığı, ahde vefayı ve tek kelime ile velayet uğruna can, mal ve herşeyini feda etmek gerektiğini öğretti.

Bugün İmam Hüseyin ve ashabı sadece müslümanlar için değil, bütün insanlar için bir aşk ve direniş mektebi olmuştur.

Kerbela sadece belli bir yerin adı değildir, Aşura da belli bir güne has değildir!

Hak ve Batılın karşı karşıya geldiği her yerde ve her zamanda her gün Aşura ve her yer Kerbela’dır.

Bizim için önemli olan bu iki cepheyi günümüzde de görmemizdir. Zamanın Hüseyin’ini tanıyıp zamanın yezitlerine karşı izzetli bir şekilde durmaktır.

Bugün İmam Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin kanlarıyla ihya ettikleri öz Muhammedi İslam İran İslam Cumhıriyeti’nde hakim olmuş, zalim ve müstekbir güçlere ‘‘Heyhat minez zille‘‘ şiarıyla meydan okumaktadır.

Şunu iyi bilmemiz gerekir ki, bugün İmam Hamanei’ye lebbeyk demek, İmam Hüseyin’e (a.s) lebbeyk demektir.

Selam olsun zamanın Hüseyin’i İmam Hamanei’ye lebbeyk diyenlere…

Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News olarak İmam Hüseyin (a.s) ve vefalı yarenlerinin şehadet yıldönümü münasebetiyle tüm İslam alemineö özellikle velayet aşıklarına başsağlığı diliyoruz.

Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi

Welayet News



Yeni yorum ekle