Bir Karış Toprağımızdan Bile Vazgeçmeyeceğiz

Pt, 09/09/2019 - 08:41

Filistin İslami direniş hareketi siyasi büro başkanı İsmail Heniye dün yaptığı açıklamada, Amerika projesi "Asrın Anlaşması"na karşı mücadele için mili stratejinin oluşturulmasını istedi.

Welayet News - İran Press'in bildirdiğine göre İsmail Heniye Gazze şeridinde Asrın Anlaşması ile mücadele ve mültecilerin geri dönüş hakkının korunması konulu halk konferansında yaptığı açıklamada, söz konusu şom planın mülteciler, Kudüs ve Ürdün nehri batı yakasını hedef aldığını söyledi.

Heniye, Filistin topraklarının işgali ve Filistinlilerin kendi topraklarından sürülmesinden 70 yıl geçmesine rağmen, hala mülteciler sorununun mevcut olduğunu, bunun Filistin halkının direnişi ve onların geri dönüş hakkına bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Hamas siyasi büro başkanı, Filistinlilerin kendi topraklarının bir karışından bile vazgeçmeyeceklerine işaretle, Filistin halkının asla Siyonist rejimi resmiyete tanımayacağını ve Kudüs ayrıca geri dönüş hakkından vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Bilindiği üzere Amerika tarafından tasarlanan şom Asrın Anlaşmasında Kudüs Siyonistlere verilirken diğer ülkelerde bulunan Filistinli mültecilerin geri dönüş hakları alınması ve Filistin'in sadece Ürdün nehri batı yakası ve Gazze'den geriye  kalan bölgede var olacağı planlanmıştır.

 



Yeni yorum ekle