Irak'ın Arap Birliğinden Suriye Talebi

Pt, 09/09/2019 - 08:35

Arap Birliği'nde Irak'ın daimi temsilcisi dün Arap ülkelerinin bölge sorunlarına yönelik görüşlerini tekrar gözden geçirmelerini isterken Birlik'te Suriye koltuğunun Şam'a geri verilmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Ahmet Nayif Reşid el-Duleymi Suriye'nn Arap Birliği'ne geri dönmesini istedi.

Arap Birliği 2011 yılında, Suriye'de krizin başlaması ile birlikte Birleşik Arap Emirliği ve Arabistan'ın baskıları sonucu Suriye'nin üyeliğini askıya alırken bir çok Arap ülkesi de Şam büyükelçiliklerini kapatarak Şam ile diplomatik ilişkilerini kestiler.

Günümüzde Suriye cumhrubaşkanı Beşar Esad'ın ülkede teröristleri yenmesi ve gerici Arap-Batı komplosunu yenilgiye uğratması ile Arap Birliği ve bir çok Arap ülkesi, Şam ile tekrar diplomatik ilişkileri başlatma ve elçiliklerini açma çalışmalarına girmişlerdir. 

Suriye krizi 2011 yılında Amerika, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin desteğinde olan teröristlerin geniş çaplı saldırıları ile başlatılıp, Siyonist rejim lehine bölge denklemleri değiştirilmeye yönelik meydana getirildi. 

Suriye son yıllarda İran İslam cumhuriyetinin destekleri ile IŞİD terör grubunu yemeyi başardı.

 



Yeni yorum ekle