Müçtehid: Muhammed bin Selman, Hadi’nin hükümetini ayıklıyor

Ct, 07/09/2019 - 09:02

Suudi yöneticilerin sırlarını teşhir etmekle maruf olan sosyal medya fenomeni Müçtehid, Suudi Veliaht’in İslah Partisi’ni hükümetten çıkrarıp yerine BAE himayesindeki ayrılıkçıları getirmek için Hadi’ye baskı yaptığını ifşa etti.

Welayet News - Müçtehid, Suudi kralın Güney Yemen gelişmelerinden habersiz olduğunu ve veliahti Muhammed bin Selman’ın Memsur Hadi’nin müstafi hükümetini elemek istediğini öne sürdü.

Cuma günü attığı bir dizi tweetlerle yeni iddialarını paylaşan Müçtehid, Hadi hükümetinin saha komutanlarının bu hükümete karşı çıkması sonucunda Bin Selman’ın Yemen’de kendi tutumunu değiştirmek zorunda kaldığını yazdı.

Suudi ifşacı, “Muhammed bin Selman’ın (Mensur Hadi’ye bağlı) ‘meşru’ hükümetin Güney Yemen Geçici Konseyi’ne bağlı güçleri Islah Partisi’ne bağlı güçlerin yerine alması şartıyla bu hükümetin (Aden ve diğer şehirlerdeki) bütün üslerini kendisine geri vereceğini taahhüt ettiğini” ileri sürdü.

Müçtehid, Suudi Veliaht’in Arabistan’da tutuklu liderlerin onayını garantilediğini ve türlü hilelerle bu planı onaylayanların sayısını arttırma çabası içinde olduğunu yazdı.

Yemenliler, Aden olaylarından sonra Arabistan’ın güneyini terkettiler

Suudi ifşacı, şunları belirtti: “Güney Yemen’deki son olayların ardından Suudi Arabistan sınırında Necran cephesinde yer alan Yemenli güçler bu ülke liderlerinden Hammud Said el-Mahlafi’nin Arabistan sınırını terketmesine ilişkin talebini kabul ettiler ve Me’rip ile Ta’z cephelerini bırakarak bu bölgelerdeki Sudanlı ve Suudi güçlerini terkettiler”.

Propaganda için ayrılıkçılara radyo kurdular

Müçtehid’in iddiasına göre, Ebu Dabi Veliahti Muhammed bin Zaid’in işareti üzerine Suudi Veliahti Bin Selman,  BAE’nin desteklediği Güney Yemen Geçici Koseyi’ne bağlı güçlerin propagansını yapmak ve ihvancı eğilimli olduğu söylenen Islah Partisi’ni kötüleyip yıpratmak amacıyla el-Azm radyosunu kurdu. Müçtehid, Bin Selman’ın bu çabaları aksi yönde sonuç verdiğini belirtiyor.

Muhammed bin Selman’ın Yemen konusunda gerçek tutumu nedir?

Suudi Veliahti’nin Yemen’deki son gelişmelerle ilgili gerçek tutumuna da değinen twitter aktivisti, şunları yazdı: “Bin Selman’ın bu husustaki gerçek tutumunun ne olduğunu anlamak için bu konuyu onun çevresindekilere sordum, şöyle dediler:

1. Bin Zaid ile (Yemen’de) uzlaşmak hayati bir meseledir ve onda bir pürüz çıkmayacak.

2. Bin Selman, Bin Zaid’e ait planın Yemen’de asli plan olmasından hala memnun.

3. Islah Partisi (Bin Selman’a göre) Husilerden daha tehlikelidir ve bu partinin yok olması daha önemlidir.

4. Bin Selman, İsrai’lin Islah Partisi’nin yok olmasının önemi konusunda kendisiyle aynı görüşte olmasından mutludur”.

Müçtehid, iddialarının devamında, Suudi Koalisyon’a ait savaş uçaklarının Zumar eyaletindeki bir zindana yönelik saldırısına da işaretle, “Bu saldırının nedeni, çoğu Islah Partisi’nin üyesi olan Hadi hükümetine bağlı esirlerin bu zindanda tutuluyor olmasıydı” dedi.

Suudi ifşacı, “Suudi Koalisyonu bu zindanın ve orada tutuklu kişilerin özelliklerini biliyordu. Saldırı kasıytlıydı, bu partiye bağlı güçlerin öldürülmesi için yapıldı. Bu saldırının Arabistan’ın Ensarullah’a karşı savaşıyla, Ensarullah’a ait dronelerin Suudi üslerine, hava limanlarına yönelik saldırıyla bir iligisi yoktur” ifadelerini paylaştı.

Müçtehid, Bin Selman’ın 123 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu saldırıyla Islah Partisi’nden itikam aldığını yazdı.

Suudi kıralı onlan bitenden habersiz

Twitter fenomeni, “Medyada yayınlanan şeyin aksine, Suudi kıralı Selman bin Abdülaziz’in Yemen gelişmelerinden haberi bile yok, nerde kaldi ki bu hususta bir tutum belirlesin” ifadesini kullandı.  

Welayet News 



Yeni yorum ekle