İran’ın savunma ve güvenlik gücü nufüz edilmez bir güçtür

Per, 05/09/2019 - 22:12

Tümgeneral Selami, İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri ve güvenlik gücünün nufüz edilmez ve yenilmez olduğunu söyledi.

Welayet News - Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Farısi Adası ve Buşehir bölgesinde konuşlanmış bulunan askeri birliklerin durumu ve hazırlıklarını inceledikten sonra yaptığı bir konuşmada, İslami İran’ın askeri gücünün defalarca sınandığına işaretle, “Düşmanlarımız savuma gücümüzün gerçeğinin sadece küçük bir bölümünden haderdardırlar. Bunanla birlikte İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri ve güvenlik gücünün nufüz edilmez ve yenilmez olduğunu biliyorlar” dedi.

Tümgeneral Selami, devamla şunları belirtti: “İslami İran’ın caydırıcı gücü büyük düşmanlara galip gelme temelinde kurulmuştur. Allah’ın izniyle bu gücü her gün daha da pekiştirerek ulusal güvenliği, ülkenin toprak bütünlüğünü, istiklal ve kara sınırlarını korumak için hazırız ve halkımız ordumuzun gece gündüz demeden düşmanları rasat ederek güvenliği geçmişte olduğu gibi kamil manada kendilerine armağan edeceği konusunda emindirler.

Kendi teçhizatlarımızı, gücümüzü bölge dışı müstekbir güçlere karşı galip gelme staretejisi temelinde geliştirmiş ve gücümüzün bazı bölümlerini değişik alanlarda, kimi operasyonel örneklerde sergilemiş bulunuyoruz.

Düşmanlarımız hem teçhizatlarımızın teknolojik kabiliyetini görmüş hem de İslam İnkılabı’nın değerlerini savunma konusunda askerlerimizin azim ve iradesine şahit olmuşlardır. Biz bölgede test edilmiş bir gücüz. Dolaysıyla pratik sahada gerçek gücümüzü göreceklerdir”.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı, Hüseyni Aşura’yı küfür cephesine karşı askerlerin kaynayan iman pınarı şeklinde anımsayarak, “İran milletinin silahlı kuvvetlerdeki evlatlarının Hz. Hüseyin (a) ve yarenlerinin yaptığı yüksek kalenin sarsılmaz surlarına dayanarak sağlam ve kendilerinden emin bir şekilde ileriye doğru yürüdüğünü” söyledi.

Tümgeneral Selami, son olarak, Nadır Mehdevi ve Bijen Gerd başta olmak üzere Devrim Mufızlarına bağlı deniz kuvvetleri şehitlerinin Amerikan savaş gemileriyle çatışmada sergiledikleri yiğitlikleri ve kahranmalıkları yad ederek, şöyle dedi: “Bu yiğitlerin fedakarlığı ve şehadetlerinin ilk sonucu, gelecek nesillere intikal edecek olan sarsılmaz özgüven oldu. Bugün yeni kuşak askerler derin bir basiret ve bakışla, bilinçli bir imanla ve bu ülke tarihinden aldıkları dik duruşla ve Aşura mektebinden ilham alarak istikbar karşıtlığı ve istikamet sancaklarını omuzlayan Nadır Mehdevi gibi şehitlerin izinden giden askerlerdir”.

Welayet News



Yeni yorum ekle