İngiliz Basını: Haşdi Şabi Saldırısını Arabistan Finanse Etti

Per, 29/08/2019 - 13:12

İngiltere merkezli bir haber kaynağı, Iraklı bir kaynaktan naklen, Irak’ta Haşdi Şabi üslerine düzenlenen saldırının Suudi Arabistan’ın mali desteği ile gerçekleştiğini açıkladı.

Welayet News - Yetkili bir kaynak, İngiltere merkezli bir medya kuruluşuna, Irak istihbarat teşkilatının değerlendirmesine göre, Irak’ta Haşdi Şabi üslerine düzenlenen son beş İHA saldırılarının Siyonist Rejim tarafından Suriye’deki Suriye Demokratik Güçleri olarak adlandırılan Kürt gruplarının kontrolündeki bölgelerden düzenlendiğini söyledi.
Middleton East Haber Ajansı, Irak güvenlik teşkilatının istihbarat bilgilerinden haberdar olan Iraklı bir yetkiliden naklen, bu saldırıların Suudi Arabistan’ın desteği ve Amerika’nın kontrolündeki Suriye Kürtlerinin istihbaratı ile gerçekleştiğini yazdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Iraklı yetkili Middleton East verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Bu İHA saldırıları, Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolü altındaki bölgelerden ve Suudilerin mali desteği ile gerçekleşti.

Irak’ta Haşdi Şabi’ye ait üslerde, silah depolarında ve konvoylarda geçen aydan bu yana birçok patlama yaşandı. Pazar günü düzenlenen son saldırılarda Haşdi Şabi’nin Suriye-Irak sınırı yakınlarındaki üslerine iki İHA saldırdı.’

Bu Iraklı yetkilinin ifadesine göre, Haşdi Şabi’nin üslerine düzenlenen saldırı kararı, Suudi Arabistan’ın Körfez İşleri Bakanı’nın Suriye’nin kuzeyindeki Suriye Demokratik Kuvvetlerinin kontrolü altındaki bölgelere gerçekleştirdiği ziyaretin ardından alındı.

Irak hükümeti bu saldırıyı kınadı ve bu saldırının Irak’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali ve Irak’ın kırmızı çizgisini geçmek olduğunu söyledi.

Iraklı yetkili, Suriye’nin kuzeyinden bu saldırıların başlamasının nedeninin, Siyonist Rejim İHA’larının Filistin topraklarından Irak mevzilerine saldıracak kapasitede mevziiye sahip olmaması olduğunu söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail personelleri bu İHA’ları Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolü altındaki bölgelerden yönlendirilmiştir.

Iraklılar başta Siyonist Rejimin bu saldırıların sorumlusu olduğundan şüphe duyuyorlardı, çünkü bu rejimin İHA’larının Irak’a ulaşabilecek güçte olmadığını düşünüyorlardı.’



Yeni yorum ekle