Arabistan'ın Saldırılarında 140 Bin Yemenli Şehit Oldu Ve Yaralandı

Per, 29/08/2019 - 12:58

Sanaa Hükümeti'ne bağlı Sağlık ve Nüfus Bakanı, Suudi Arabistan liderliğindeki mütecaviz koalisyonun Yemen'e yönelik saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 140 binden fazla sivilin şehit edildiğini ve yaralandığını açıkladı.

Welayet News - El-Mesire haber kanalının bildirdiğine göre, Sanaa Hükümeti'ne bağlı Sağlık ve Nüfus Bakanı Doktor Taha Mütevekkil yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İşgalciler 700 sağlık merkezini kısmen veya tamamen tahrip etti ve hasar değerlendirme süreci devam ediyor."

Yemen Sağlık ve Nüfus Bakanı Doktor Taha Mütevekkil; "İstilacıların kasıtlı olarak tahrip etmesine rağmen, tıp ve sağlık sektörü hala ayakta ve direniyor." diye belirtti.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, 26 Mart 2015 tarihinde Yemen'e karşı acımasız bir savaş başlattı. Dayatılan bu savaş sırasında, Yemen'in altyapısı büyük ölçüde tahrip edildi ve hedef gözetmeksizin yapılan saldırılar ve Yemen'in deniz ve karadan muhasara altına alınması nedeniyle, Yemen halkı arasında çeşitli hastalıklar yayılarak, yetersiz beslenme baş gösterdi. 



Yeni yorum ekle