Karamollaoğlu'ndan AKP'ye Eleştiri: ABD'ye Güven Olmaz

Per, 29/08/2019 - 08:28

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dış politikadaki son durumu değerlendirirken AKP'yi uygulamalarından ötürü eleştirdi. Ayrıca ABD'nin güvenilmez olduğunu vurguladı.

Welayet News - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündem değerlendirmesi yaptığı haftalık toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Her hafta düzenli olarak yaptığı toplantıda Türkiye ve dünya gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapan Karamollaoğlu, Türkiye'nin dış politikası hakkında da açıklamalar yaptı.

Batılı devletlerin politikalarının dünyadaki yaşanan kargaşanın müsebbi olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Dış politikada yaşanan gelişmelere değinmek istiyorum. Şuan dünyada yaşanan kargaşa ortadadır. ABD Başkanının akıl almaz tavrı ciddi değişikliklere sebep oldu. Batılılar bile kendi içinde tutarlı bir politikaya sahip değiller. Her yerde ABD problem teşkil ediyor. G7’de bazı gelişmelerde yaşandı, özellikle de İran'la alakalı. Bunların neticelerini de göreceğiz fakat ümitvar değilim" dedi.

ABD'nin Ortadoğu Projesi'nin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını ifade eden Karamollaoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"ABD 1991’den bu yana Ortadoğu’ya genişletilmiş Ortadoğu Projesi kapsamında girme kararı aldı. Biz böyle bir oyunun içindeyiz. Öncelikle böyle bir oyunun içinde olduğumuzu görmeliyiz. Türkiye Suriye’de barışı getireceğiz rejimi devireceğiz dedi. Gelinen noktada Güvenli Bölge görüşmeleri yapılıyor. Suriye’de bugün sadece Suriye yok ABD var Rusya var hepsinden öte İsrail var."

"ABD'NİN BİZE HİÇBİR ZAMAN MENFAATİ OLMAMIŞTIR"

Türkiye'nin ABD ile Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölge konusunda dikkatli olması gerektiğini belirten  Karamollaoğlu, ABD ile yapılan anlaşma konusunda hükümeti uyarırken ABD'nin hiçbir zaman Türkiye'nin menfaatine uygun hareket etmediğini söyledi.

ABD ve oluşturulacak güvenli bölge konusunda uyarılarda bulunan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta uyarmıştık fakat tekrar etmekte fayda görüyorum. ABD ile güvenli bölge anlaşması bizi endişeye sevk etmektedir. ABD ile bugüne kadar girdiğimiz hiçbir iş bizim menfaatimize olmamıştır. İşte bakınız Münbiç’te yaşananlar ortadadır. Bu açık gerçeğe rağmen iktidar ABD ile birlikte güvenli bölge tesis etme gayretinde. Herkes bilmeli ki ABD’nin girdiği bir yerin güvenli olması asla söz konusu olamaz. ABD kendi menfaatinin dışında hiçbir menfaat gözetmez."
AKP'yi Filistin davası konusunda da eleştiren Karamollaoğlu, "İsrail bölgede yayılıyor buna karşı çıkamıyoruz. Hani Gazze’ye gidecektik ne oldu? Bu bölgede yaşanan sorunlar ancak bu bölgedeki ülkelerin bir araya gelmesi ile çözülür" şeklinde ifade etti.

"İSLAM ÜLKELERİNİ BİR ARAYA GETİRMELİYİZ"

İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu da ele alan Karamollaoğlu, İslam dünyasındaki birlikteliğin sağlanması için ekonomik olarak güçlü olunması gerektiğini vurguladı.

Haftalık gündem değerlendirme toplantısında İslam dünyasının birliğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, şu şekilde ifade etti:

"Bakınız eğer Türkiye bu bölgede kuvvetli olmak istiyorsa tekrar tekrar söylemek mecburiyetindeyiz.
Ekonomisi güçlü olmayan ülkeler dış politikada güçlü olamazlar.
Bu iki konu muhakkak ele alınmalıdır.
1- Temel Sanayi
2- İslam ülkelerinin bir araya gelmesi.
Bu konunun yanı sıra unutturmamak adına Keşmir’de yaşanan sıkıntıyı da bir kere daha hatırlatmak isterim.
Keşmir ve Filistin aynı yaşta iki problemdir.
İsrail’in Filistin toprakları bizim demesi nasıl bir cinayetse Hindistan’ın aldığı kararlarda böyle bir cinayettir.
Keşmir konusunda BM kararı var hatta Hindistan anayasasında konu edinmiştir.
Ama Hindistan hiçbir kararı tanımıyorum dedi.
Keşmir bugün Müslümanların derdidir.
Keşmir Pakistan’ın bir derdidir. Pakistan her konuda Türkiye’yi desteklemiş bir ülkedir.
Biz Pakistan’ı desteklemekten geri duramayız.
Keşmir problemi hem milletimizin hem devletimizin hem de bütün İslam dünyasının üzerinde durması elzem olan bir meseledir."



Yeni yorum ekle