HDP: İktidar Ak Parti değil, MHP

Çar, 28/08/2019 - 09:38

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanlığınca Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasını değerlendirdi.

Welayet News - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanlığınca Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasını değerlendirdi. "Seçimin tarihini siyaset belirler" sözünü hatırlatan Temelli, "Bu gelişmeler aslında seçimi hızla öne çekiyor. Seçimler şimdi bize yaklaşıyor." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi, bundan sonra izleyecekleri yol haritasını bir grup gazeteciye anlattı.

‘Hem muhalefetin hem de toplumun tepki vermesini talep ediyoruz’ diyen Temelli şöyle konuştu:

'Kamuoyuna çıkıp Devlet Bahçeli ne açıklarsa AKP onun uygulayıcısı haline geliyor. Yani deyim yerindeyse MHP iktidar, AKP bürokrasi olmuş durumda. Böyle bir yapı AKP'nin de içine sindirebileceği, AKP'de birçok siyasetçinin içine sindirebileceği bir şey değil. Zaten sinmediği için çeşitli açıklamalar geldi, işte MR çekecekler, rehabilite edecekler gibi. Böyle bir blok siyasetiyle hareket etmenin sıkıntıları var.'

Tags: 


Yeni yorum ekle