Irak Başbakanından İsrail'e uyarı: Her türlü saldırıya çok sert karşılık veririz

Çar, 28/08/2019 - 07:33

Irak başbakanı Adil Abdul'mehdi, Irak'a yönelik her türlü saldırıya çok sert karşılık verecekleri uyarısında bulundu.

Welayet News - Irak Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat'taki konutunda Başbakan Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve bazı siyasi liderlerle bir araya geldi.

Ülkede yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Abdulmehdi'nin üs ve cephaneliklerde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

İnsansız hava araçlarıyla (İHA) Haşdi Şabi üssüne düzenlenen saldırının kınandığı açıklamada, bunun Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlali olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Irak'ın savaş alanı olmasını ve komşu ülkeler tarafından hedef alınmasını reddediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Haşdi Şabi'nin Silahlı Kuvvetler Komutanı'nın emri altında ülkenin güvenlik güçlerinin bir parçası olduğu vurgulanan açıklamada, mühimmat depoları ve askeri cephaneliklerin savunma sistemi içinde yönetilmesinin önemine işaret edildi.

Haşdi Şabi'nin mühimmat deposunun bulunduğu Şuheda, Eşref, Sakr, Beled ve Kaim'deki üslerine 19 Temmuz-25 Ağustos'ta hava saldırıları düzenlenmişti.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, önceki gün yaptığı açıklamada, hava saldırısına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini, ülkedeki sorunların çözümü için yasalara başvurulacağını bildirmişti.

Bu arada Irak başbakanı dün yaptığı açıklamada, devletin bütün birimlerine Irak'a yönelik saldırıya anında ve çok sert karşılık verileceği uyarısında bulundu.

Irak'taki Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, 21 Ağustos'taki açıklamasında, üslere yönelik saldırılardan ABD'yi sorumlu tutmuş, ırkçı İsrail'e ait 4 insansız hava aracının Azerbaycan Cumhuriyeti  üzerinden ABD'nin Irak'taki filosuna bu yıl dahil edildiğini ve askeri üsler üzerinde uçuş yaptığını bildirmişti. 



Yeni yorum ekle