Keşmir Krizi Siyonist Rejimin İştahını Kabartıyor

Pt, 26/08/2019 - 10:03

Dünyanın en gerilimli sınır hattına sahip olan Pakistan ve Hindistan arasında cereyan eden Keşmir merkezli çatışmalar Siyonist işgal devleti İsrail’in iştahını kabartıyor.

Welayet News - Dünyanın en gerilimli sınır hattına sahip olan Pakistan ve Hindistan arasında cereyan eden Keşmir merkezli çatışmalar Siyonist işgal devleti İsrail’in iştahını kabartıyor. Filistin’deki işgal projelerini aktardığı Hindistan’a bir yandan da devasa silah satışları yapan İsrail, Keşmir’de yeni bir savaşın fitilini ateşliyor. İki işgal devletinin şer ittifakında ortak hedefin yine Müslümanlar olması dikkat çekiyor.

Modi’nin başbakanlığı döneminde İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden biri haline geldiğini aktaran Fisk, Hindistan’ın, Pakistan ve Keşmir topraklarına gerçekleştirdiği operasyonlarda İsrail’in gelişmiş silah ve bombaları kullandığını da aktardı. Hindistan basınında yer alan, İsrail’in ürettiği Rafael Spice-2000 model akıllı bombaların Hindistan Hava Kuvvetleri tarafından Pakistan’daki Jaish-e-Mohammed isimli direniş grubuna karşı kullanıldığı haberi, Fisk’in bu tezinin ispatı niteliğinde. Hindistan ordusunun özel komando birliği ‘Garud’ timleri de  Negev Çölü’nde İsrailli askerlerden eğitim alıyor.

İslam yurdu Keşmir’i Müslüman kimliğinden uzaklaştırmaya çalışan Hindistan hükümetinin, ırkçı politikalarının arkasında Siyonist İsrail’in işgal  stratejileri yatıyor. Filistin topraklarında terör estiren İsrail’in ırkçı başbakanı Binyamin Neyanyahu ile Keşmir’deki zulümlerin başsorumlusu olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin son dönemde artan yakın ilişkileri dikkat çekerken,  Hindistan-İsrail yakınlaşması, yıkıcı etkisini, Keşmir sahasında en acımasız haliyle gösteriyor. En iyi uzlaştıkları konu Müslüman düşmanlığı olan iki başbakanın geçtiğimiz iki yılda gerçekleştirdikleri karşılıklı ülke ziyaretlerini dev bütçeli ağır silah anlaşmaları, istihbarat ve askeri paylaşımları takip etmişti.

İSRAİL’İN AMACI, HİNDİSTAN VE PAKİSTAN’I SAVAŞTIRMAK

Tecrübeli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, geçtiğimiz Mart ayında Keşmir bölgesindeki gerilimin yeniden yükselişe geçtiği bir dönemde kaleme aldığı “Hindistan-Pakistan çatışmasında İsrail izi” başlıklı analizinde, Siyonist İsrail ile işgalci Hindistan’ın ırkçı işbirliğini tüm hatlarıyla ifşa etmişti. Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan çatışmalarda işgal devleti İsrail’in etkisine vurgu yapan Fisk, İsrail ve Hindistan Savunma Bakanlıkları arasında son yıllarda ciddi düzeyde istihbarat paylaşımı gerçekleştirildiğini ifade etti. Modi’nin başbakanlığı döneminde İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden biri haline geldiğini aktaran Fisk, Hindistan’ın, Pakistan ve Keşmir topraklarına gerçekleştirdiği operasyonlarda İsrail’in gelişmiş silah ve bombaları kullandığını da ifadelerine ekledi. Hindistan basınında yer alan, İsrail’in ürettiği Rafael Spice-2000 model akıllı bombaların Hindistan Hava Kuvvetleri tarafından Pakistan’daki Jaish-e-Mohammed (JeM) isimli direniş grubuna karşı kullanıldığı haberi, Fisk’in bu tezinin adeta ispatı gibi. Fisk bunların yanısıra, Filistin’deki işgal operasyonlarında görev yapan özel Siyonist komandoların eğitildiği Negev Çölü’nde, Hindistan ordusunun özel komando birliği ‘Garud’ timlerinin de eğitildiği bilgisini paylaştı.

PAKİSTANLI BAKAN DA İFŞA ETMİŞTİ

Pakistan’ın eski Dışişleri Bakanı Khawaja Muhammed Abdullah, Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun geçtiğimiz yılki Hindistan ziyaretini eleştirdiği açıklamasında Hindistan ve İsrail arasındaki şer ittifakına atıfta bulunmuştu. Abdullah, Hindistan ve İsrail’in İslam karşıtı bir eksen/bağ oluşturduğunu belirterek “Hindistan Keşmir’i, İsrail ise Filistin’i işgal altında tutuyor. Pakistan olarak hiçbir dönemimizide Siyonist İsrail’in işgal devletini tanımadık” ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL, MÜSLÜMANLARI ÖLDÜREREK DENEDİĞİ GELİŞMİŞ SİLAHLARI HİNDİSTAN’A SATTI

2017 yılında İsrail’in en büyük silah müşterisi olarak kayıtlara geçen Hindistan, bu alışverişten Siyonist İsrail’e 530 milyon avro kazandırdı. Üstelik bu silahların tamamı Siyonist İsrail tarafından Filistinlilere yönelik askeri saldırılarında ve Suriye’deki hedeflerine karşı saldırıları sırasında test edilmiş, deneme aşamasından geçmiş yüksek kabiliyetlere sahip silahlardı. Yani terörist İsrail Hindistan’a sattığı silahların kobayı olarak yine masum ve savunmasız Müslümanları kullanmıştı. Daha öncede masum Arakanlı Müslümanlara zulmeden Myanmar askeri diktatörlüğüne yaptığı silah satışlarıyla Batı ülkelerinin dahi tepkisini çeken İsrail’in Hindistan’la yaptığı silah anlaşmaları ise hiçbir tepkiyle karşılaşmıyor. Endonezya ve Pakistan’dan sonra 180 milyonluk nüfus ile dünyanın üçüncü büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan Hindistan’da cesaret alan radikal Hindular arasında,  Filistin’deki Müslümanları katlettiği için İsraillilere karşı  hayranlığın giderek artması da ırkçı bir tehlike olarak dikkat çekiyor.



Yeni yorum ekle