İsrail'in İhlalleri, Tehlikeli Bir Aşamaya Girdi

Cu, 23/08/2019 - 12:01

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi yaptığı açıklamada; "İsrail'in toprak bütünlüğü konusundaki saldırganlığı tehlikeli bir aşamaya girdi." dedi.

Welayet News - Lübnan medyasının bildirdiğine göre, Lübnan'ın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Amil Modelli, Güvenlik Konseyi'ndeki konuşmasında; "Lübnan’ın 1701 sayılı karara uymasına rağmen; İsrail, Lübnan’ın toprak bütünlüğü konusundaki günlük ihlallerini cezalandırılmadan sürdürüyor." dedi.

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi; "İsrail, Suriye'ye karşı askeri eylemlerde bulunmak için Lübnan hava sahasını kullanmaya devam etmesi dolayısıyla, saldırganlığı tehlikeli bir aşamaya girdi." ifadelerini kullandı.

Amil Modelli; "Lübnan hava sahasından Suriye'ye yönelik Siyonist rejimin son operasyonu 1 Temmuz'da gerçekleşti ve 9 İsrail savaş uçağı Suriye'ye füze saldırısı başlatmak için Lübnan toprak bütünlüğünü ihlal etti." açıklamasında bulundu.

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi; "Lübnan hükümeti, özellikle güney sınırları olmak üzere, ülkenin istikrarını ve güvenliğini korumak için elinden geleni yapacaktır." diye belirtti.



Yeni yorum ekle