Arabistan'ın güvenliği, saldırıların sonlanmasına bağlıdır

Çar, 21/08/2019 - 13:57

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Suud rejimi Yemen'e dayattığı saldırıları sonlandırması durumunda, kendi güvenliğini tekrar elde edebileceğini söyledi.

Welayet News - İRNA'nın bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Salı günü yayınladığı bir Twitter mesajında Suud rejiminin siyasi olgunluk ve güçten yoksun olması dolayısıyla dış yardımlar peşinde olduğunu kaydederek, şöyle dedi: Yemen'e saldırıların devam etmesi mütecavizler için güvenlik konusunda herhangi bir getirisi olmazken, üstelik onların çok korkunç tehlikeler karşısında kırılganlığına neden olacaktır.

Bilindiği gibi Amerika'nın desteğini arkasına alan Suud rejimi, BAE'nin de yardımıyla Mart 2015'ten itibaren Yemen'e yoğun saldırılar düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor. Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'e saldırılarında şimdiye kadar 16 Yemen'li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.



Yeni yorum ekle