ABD'nin Haşdi Şabi'ye Saldırı Senaryosu Ciddi Şekilde Başarısız Oldu

Çar, 21/08/2019 - 12:39

Irak el-Nuceba Hareketi ABD’nin Haşdi Şabi saldırı senaryosunun tamamen başarısız olarak bildirdi ve Amerikalı işgalcilerin önümüzdeki günlerde Irak’ta daha fazla yenilgiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Welayet News - Irak el-Nuceba siyasi konsey üyesi Feras el-Yaser Salı günü, ABD'nin Haşdi Şabi'ye saldırı senaryosunun ciddi şekilde başarısız olduğunu söyledi.

El-Yaser el-Melume haber sitesiyle yaptığı röportajda, “ABD, Haşdi Şabi'yi her yolla hedef aldı; ancak Haşdi Şabi, güvenlik güçlerindeki kardeşleriyle işbirliği içinde, Amerikan projesini 2014'te tüm güç ve hızıyla yok edebildi.” dedi.

El-Nuceba Hareketi'nin bu yetkilisi, "ABD çıkarlarına hizmet etmek için Batı'ya özellikle de Suriye veya Ürdün'e komşu açık bölgelere el koymaya ve direniş güçlerini hedef almaya çalışıyor. Ancak bunu yapamadı ve önümüzdeki günlerde daha da başarısız olacak." açıklamalarında bulundu.

Iraklı milletvekili Hamam el-Tamimi daha önce, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Haşdi Şabi mevzilerine yönelik, yanlışlık bahanesiyle yapılan sistematik saldırıları konusunda uyarıda bulunmuş ve Bağdat hükümetini, Irak'taki uluslararası koalisyon ve yabancı birliklerin varlığını en kısa sürede sonlandırmaya çağırmıştı.

Bu arada, Irak Asaibi Ehli Hak Hareketi (Haşdi Şabi'ye bağlı) genel sekreteri Kays el-Hazali, Haşdi Şabi'nin mühimmat ve silah depolarında devam eden patlamalar konusunda uyarıda bulundu.

Kays el-Hazali, twitter hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Haşdi Şabi'nin mühimmat ve silah depolarının patlatmaya devam etmesi çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü bu durum, Haşdi Şabi'nin tesislerini yıpratmaya çalışmak demektir ve yakın gelecekte uygulanması için bir plan olduğunun göstergesidir."

Bazı uzmanlara göre, Haşdi Şabi'ye yapılan saldırılar, Haşdi Şabi'nin Irak'ın bölünmesini engellemesindeki ve Irak'ın IŞİD aracılığıyla tahrip edilmesinin önüne geçilmesindeki başarılarına misilleme olarak; Siyonistler ve paralı askerleri ile Irak'ta işbirliği içinde yürütülen bir Amerikan stratejisidir.

Temmuz ayının 19'unda , Selahaddin bölgesinde yer alan Amirli'deki el-Şuheda üssüne benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Daha sonra, Diyala'daki Şehit Ebu Muntazer el-Muhammedavi garnizonu da failleri tanımlanamayan bir saldırıya uğramıştı.



Yeni yorum ekle