Bahreyn'deki Cinayetler Amerika ve İngiltere'nin İş Birliği ile Gerçekleşmektedir

Çar, 21/08/2019 - 12:12

Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu, bu ülkenin siyasi mahkumlarıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirten bir bildiri yayınlayarak, Amerika ve İngiltere’nin Al-i Halife’nin suç ve cinayetleri karşısındaki sessizliğini eleştirdi.

Welayet News - Bu koalisyon yayınladığı bildiride, siyasi mahkumların özgürlük hakları olduğunu vurguladı.
Bu koalisyon, Bahreyn hapishanelerinde sınırsız açlık grevinde bulunan siyasi mahkumlara hitaben şu ifadelerde bulundu: ‘Bütün halk, acımasız zincirler kırılana kadar sizin yanınızdadır.’

Bu bildiride, özellikle Bahreyn rejimi İç İşleri Bakanı olmak üzere bu rejim yetkilileri, siyasi tutukluların sağlığından tamamen sorumlu tutuldu ve tüm uluslararası ileri gelenlerden ve karar mercilerinden, sorumluluklarını yerine getirmeleri ve Bahreyn rejiminin siyasi tutuklulara her gün uyguladığı bu facianın durdurulması için harekete geçmeleri istendi.

Bu koalisyon, hapishanelerden sızan bilgilere dayalı olarak, bazı mahkumların kalp sorunu ve mide kanaması yaşadığına değindi ve onların hapishanelerde herhangi bir sağlık hizmeti almadıklarını belirtti.

14 Şubat Koalisyonu şu ifadelerde bulundu: ‘Bu durum, Amerika ve İngiltere hükümetlerinin iş birliği ile gerçekleşmektedir. Çünkü Bahreyn rejiminin bu suçları karşısında sessiz kalmaktadırlar.

Yaklaşık 200 siyasi mahkûm, Bahreyn’in başkenti Manama şehrindeki Cov Hapishanesinde 15 Ağustos tarihinden itibaren diğer 15 mahkumla dayanışma içerisinde sınırsız açlık grevine başladılar.

Cov Hapishanesi yetkilileri, 15 mahkûmu iki yıldan bu yana diğer mahkumlardan ayrı binalarda ve çok kötü şartlarda tutuyor ve onlara karşı birçok sınırlamalar uyguluyor.

Hasan el-Gusra, bu 15 mahkûmun temsilcisi olarak hapishaneden gönderdiği sesli bir mesajda, onlara karşı uygulanan sınırlamaları anlattı ve hapishane yetkililerinin kendilerine dua ve cemaat namazı kılma izni vermediklerini ve sıkı bir gözetim altında olduklarını ve iletişim ve hava alma konusunda fazlasıyla kısıtlamaya tabi tutulduklarını söyledi.

El-Gusra ayrıca, bu mahkumların haklarının tamamını talep ettiklerini ve Cov hapishanesindeki diğer mahkumlara katılmak istediklerini belirtti.

Bahreyn Rejimi aynı zamanda meclisin eski milletvekillerinden Usame et-Temimi’nin yurt dışında tedavi edilmeye devam etmesini engelledi ve onu ihzar etti.

Et-Temimi geçtiğimiz günlerde felç geçirdi ve hava alanı yetkilileri onun çıkışını engelledi.

Usame et-Temimi 6 Ağustos’ta evinin kuşatılmasının ve görevlilerin evine saldırmasının ardından tutuklandı ve ta ki felç geçirdikten sonra es-Selmaniye Hastanesinde görülene kadar 5 gün kimse ondan haber alamadı ve sonrasında tedavisinin devam etmesi için ülke dışına gitmek istedi ama görevliler havaalanında onun çıkışına engel oldular.



Yeni yorum ekle