Oturma eylemi yapan HDP'li vekillere polis saldırısı

Sa, 20/08/2019 - 16:12

HDP'li milletvekillerinin ablukaya alınan Diyarbakır il binası önünde yaptığı oturma eylemine polis saldırdı, iki vekil hastaneye kaldırıldı.

Welayet News - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından bugün yapılmak istenen açıklamaya da polis saldırırken, HDP'nin il binası da polislerce ablukaya alındı. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, partisinin Diyarbakır il binasının ablukaya alınmasına tepki gösterdi. İl binası önünde polis amiriyle tartışan Güven, "Kapımızı açın zaten her geleni kameraya kaydediyorsunuz" dedi. Polis oturma eylemi yapan vekillere saldırdı. 

Binanın hukuksuz bir şekilde abluka altına alındığını dile getiren Güven, "Saatlerdir milletvekili dahil giriş çıkışlara izin verilmiyor" dedi.

Güven daha sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'le birlikte ablukanın kalkması için il binası önünde oturma eylemine başladı. Polis Güven ve Güzel'İn etrafını sardı.

Güven oturma eylemi sırasında yaptığı açıklamada ise "Burası bir siyasi parti ve bu ülkede siyasi partiler yasalara göre kurulmuştur. Bunu bütün dünyanın görmesini istiyoruz. Bir siyasi partinin belediyelerine kayyım atanıyor, il binası ablukaya alınıyor. Artık söyleyecek söz bulamıyorum. Bu abluka kalkıncaya kadar burada oturma eylemi yapacağız" dedi.

Oturma eylemine daha sonra Diyarbakır'da bulunan diğer HDP milletvekilleri de katıldı.

Polis bir süre sonra HDP il binası önünde oturma eylemi yapan milletvekillerine saldırdı.

İKİ VEKİL HASTANEYE KALDIRILDI

Polisin cop ve kalkanlarla saldırısında HDP’li vekiller Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Semra Güzel, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HDP il binasının kapısını kapatan polisler, giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Yenişehir ilçesi Ofis semtinde gösterilere katıldığı belirtilen Fesih Balbay, Yaşar Akboğa, Veli Eren ve Berfin Can’ın gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltı sırasında polislerin, hakaretler ederek 4 kişiyi darp ettiği kaydedildi.

 Polis araçlarına bindirilen 4 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.



Yeni yorum ekle