Bölgede 75 Bin Amerikan Asker Bulunuyor

Sa, 20/08/2019 - 12:01

Pentagon dün bir raporda Amerika terörist askeri güçlerinin batı Asya'da sözde istikrar sağlamak hedefi ile hazır bulunduklarına değinerek, "hali hazırda yaklaşık 75 bin Amerikan askerinin özellikle Afganistan ve Irak'ta bulunduklarını" belirtti.

Welayet News - Amerika savunma bakanlığı yaklaşık 2 ay önce de askeri terörist güçlerinin batı Asya'daki sayısının arttığına işaretle, bölgede güvenlik kat sayısını arttırma hedefinde olduklarını iddia etti.

Pentagon açıklaması, Amerika'nın Fars Körfezi'nde deniz koalisyonu kurmak için yoğun çabada olduğu, bu bağlamda tüm dünyada özellikle de Avrupa ve Asya'daki müttefikleri ile siyasi ve askeri görüşmelerde bulunduğu bir ortamda gerçekleşiyor.

Trump yönetiminin bazı askeri, güvenlik ve siyasi kanatlarından gündeme getirilen deniz koalisyon önerisi, şimdiye kadar somut bir sonuca ulaşmazken Amerika'nın NATO'da ve doğu Asya'daki bazı müttefikleri açıkça söz konusu koalisyona katılmayacaklarını duyurdular.

Şimdiye kadar sadece İngiltere, Siyonist rejim ve G. Kore Fars Körfezi'nde deniz koalisyonuna katılacaklarını belirttiler.



Yeni yorum ekle