Gadir-i Hum Bayramınız Mübarek Olsun

Sa, 20/08/2019 - 10:56

Bugün Zilhicce'nin 18. günü İslam aleminin en büyük bayramlarından Gadir-i Hum bayramı.

 Welayet NewsKur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı Welayet News olarak Gadir-i Hum bayramı münasebetiyle tüm müslümanlara özellikle de İmam Ali (a.s)'ı kendilerine öncü olarak seçen müminlere tebriklerimizi arz ederiz.

Mekke ve Medine arasında yer alan Gadir-i Hum, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in (s.a.a) Veda Haccında, Hz. Ali'yi (a.s) kendi vasisi olarak tayin ettiği mekanın adıdır.

İslam peygamberi son hac ziyareti dönüşünde bu kutsal mekanda yüce Allah'ın emriyle kendisinden sonra Hz. Ali (as)ı, kendi vasisi ve kardeşi ve kendisinden sonra müslümanların halife ve yöneticisi olarak ilan etmiştir.

Yüce İslam peygamberi Gadir-i Hum hutbesinde,  "Ben, kimin mevlası isem, Ali  de onun mevlasıdır'' buyurmuştur.
Bu ilandan sonra ''Bugün, küfre sapanlar sizi dininizden etmekten umutlarını kesmişlerdir, onlardan korkmayın, Benden korkun. Bugün, (Gadir-i Hum günü peygamberden sonraki imamın Hz. Ali olduğunu ilan etmekle) size dininizi kemale erdirdim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim.'' ayeti nazil oldu.

Dinin ikmalı, nimetlerin itmamı olan Velayet bayramının müslümanların vahdet ve birliğine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederiz.

Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi



Yeni yorum ekle