Yemen İran’a tam yetkili Büyükelçi atadı

Pa, 18/08/2019 - 11:07

Yemen’in milli kurtuluş hükümeti Cumartesi günü İbrahim Muhammed Muhammed Deylemi’yi İran’a tam yetkili Büyükelçi olarak atadı.

Welayet News - Yemen’in Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam konu hakkında yayımladığı bildiride, Muhammed Deylemi’nin Yemen’in İran Büyükelçisi olarak atanmasını tebrik etti. Sözcü Abdusselam, İran’a tam yetkili Büyükelçi atamanın amacı, Yemen milli kurtuluş hükümeti ve siyasi yüksek konseyin tedbirleri çerçevesinde bu hükümetin uygulamalarını takviye etmek için olduğunu belirtti.

Yemen’in İran’a atadığı tam yetkili Büyükelçisi İbrahim Muhammed Muhammed Deylemi geçen gün İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei ile görüşen Yemen heyetinde yer almıştı.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdulmelik Bedreddin Husi de Cumartesi günü yaptığı konuşmada İran İslam Cumhuriyeti ile resmi ve diplomatik ilişkilerin başlamasına vurgu yapmıştı.

Husi, ülkesi bundan önce İran İslam Cumhuriyeti ile resmi ilişkileri bulunduğunu belirterek, Yemen heyetinin geçtiğimiz günlerde Tahran ziyareti ikili ilişkileri yeniden başlatma doğrultusunda gerçekleştiğini kaydetti.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Husi konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede Yemen, Irak ve Suriye gibi ülkelerle teamüllerine işaret ederek, İran başka ülkelerle teamüllerinde hiç bir zaman kendi politikalarını karşı tarafa dayatmadığını vurguladı.

İran ve Yemen ilişkileri geçmişe nazaran daha da iyi olacağının altını çizen Husi, iki ülke arasındaki ilişkiler ortak meselelere ve en başta Filistin ülküsüne destek verme temeline dayandığını ifade etti.

Husi, İran İslam Cumhuriyeti Yemen ile saygı çerçevesinde teamülleri ve direnişe ve Filistin milletine yardım konusunda bir örnek olduğunu vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle