İran’la savaş, tüm direniş ekseniyle savaşmak ve bölgenin tamamına ateşin yayılması demektir

Cu, 16/08/2019 - 21:30

Seyid Hasan Nasrullah, 33 günlük savaş zaferine işaretle, “Bu olay ilahi bir zaferdi ve başka hiçbir yorumu da yoktur” dedi.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrullah, “Trump İran’ın güçlü ve cesur olduğunu anlayınca İran’la savaşmaktan geri adım attı” diyerek, “İran’ın Amerikan İHA’sını düşürmekle ve İngiliz petrol tankerini (Stena Impero) durdurarak cesaretini kanıtladığını” söyledi.    

“Amerika’nın İran’a karşı savaş ilanı yapmaktan çekinmesi bir kazanımdır ve Trump’ın İran’ın askeri gücünün farkında olduğunu gösteriyor” diyen Nasrullah, “İran’la savaş, tün direniş ekseniyle savaşmak ve bütün bögeninin alev alması anlamına geldiğini” vurguladı.

Halkın 33 günlük savaş zaferi yıldönümünü kutlama etkinliğine yoğun şekilde katılımına değinen Nasrullah, “Halkın yoğun olarak bu merasime katılımı, düşmana galip gelme gücüne olan imanlarının ne oranda yüksek olduğuna işaret ediyor. Halkımızın hissettiği bu günkü emniyet ve caydırıcı güç yapılan cihad ve fedakarlık karşılığında ele edilmiştir ve düşmanın Lübnan’a saldırmaktan korkması yapılan konuşmaların ve atılan sloganların değil, 1982’den başlayarak günümüze değin devam eden geceli gündüzlü çalışmaların sonucudur” dedi.

Direnişi yok etmek, Suriye Devleti’ni yıkmak ve Amerika’nın Irak’taki işgalinini kalıcılaştırmak

Hizbullah Genel Sekreteri, sözlerinin devamında şunları belirtti: “2006 yılında Lübnan’a karşı başlatılan savaş yeni Ortadoğu’nun kurulması ve Amerika’nın bölgedeki savaşının tamamlanması için başlatılmıştı. 33 günlük savaş direnişin yok edilmesi, Suriye Devleti’nin yıkılması ve Irak’ta Amerikan işgalinin kalıcılaştırılması için bir başlangıştı. İsrail eğer savaşı sürdürseydi büyük bir felaketle karşılaşırdı ve diğer taraftan savaşın bize dayattığı insani ve toplumsal kuşullar bizi savaşı sonlandırmaya ikna etti”.

Bu günkü imkanlarımız 33 günlük savaş şartlarıyla asla kıyaslanamaz

Nasrullah, Amerika’nın 33 günlük savaştaki rolüne de değinerek, “John Bolton, New York’ta Arap ülkelerine, Hizbullah’ı yenip sılahsızlandırana kadar savaşın durmayacağını söylemişti. Bugün elimizde olan imkanlar 33 günlük savaş şarıtlarıyla asla kıyaslanmaz” şeklinde konuştu.

Direniş İsrail’in örümcek ağından daha zayıf olduğunu kanıtladı

Hizbullah Genel Sekreteri direniş sembolü Bint-i Cubeyl köyü ve Siyonistlerin bu köye yönelik kindarlığına işaretle, şöyle dedi: “Siyonist rejimin savaş bakanı İsrail’in örümcek ağından daha zayıf olmadığını söylemek için Bint-i Cubeyl’i ısrarla işgal etmek istiyordu ama başaramadı. Siyonist bakan İsrail kara kuvvetlerinin Lübnan’a veya Gazza’ye karşı kara harekatı başlatamacağını vurgulamıştı”.

Lübnan’la savaş İsrail’in tamamen yok olması demektir   

Direnişin deneyimlerine de değinerek, 33 savaşın sona ermesinden bu yana sürekli eğitim, tercübe edinme ve ilerleme halinde olduklarını belirten Nasrullah, “Eğer bir kez daha bize saldırırlarsa Güney Lübnan topraklarının tamamı bugün içinde kutlama yaptığımız dirençli dörtken gibi olacaktır ve canlı yayından Siyonist tugayların yok oluşuna şahit olacağız” diyerek Siyonistleri uyardı.

Filistinlilerin direniş operasyonlarına da işaret eden Hizbullah lideri, “Filistinlilerin Batı Şaria’da, Gazze Şeridi’nde ve işgal altındaki Kudüs’te düzenlediği operasyonlar direnişin bölgede ileri bir boyuta yükseldiğini gösteriyor” dedi.

Direnişim maliyeti teslimiyetin maliyetinden daha azdır 

Sözlerinin sonunda, “Direniş ekseninin bir üyesi olmaktan gurur duymaktayız” diyen Nasrullah, “Direniş ekseni kendi direnciyle bölgede yıkıcı savaşı önleyecektir, savaş çığırkanlığına mani olacaktır ve  direnişim maliyeti teslimiyetin maliyetinden daha azdır” ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri, Lübnan’ın dahili meseleleriyle ilgili olarak ise, “Hiçbir zaman güçlü olma esasına göre davranmadık ve bütün taraflarla işbirliği yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri, Hizbullah’ın siyasi rakiplerine de şöyle seslendi: “Eğer Amerika ve İsrail 33 günlük savaşta galip olsaydı şu an sizlere davrandığımız gibi siz de davranırmıydınız?

Welayet News



Yeni yorum ekle