İran petrol tankerinin salıverilmesi için hiç bir taahhüt vermedi

Cu, 16/08/2019 - 19:44

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Cebelitarık boğazında İran'ın petrol tankerinin kanunsuz bir şekilde alıkonulmasının ardından dün salıverilmesinde dair İran'ın hiç bir taahhüt vermediğini söyledi.

Welayet News - Musevi, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözkonusu geminin Suriye'ye gitmeyeceğine dair İran'ın taahhüt verdiği gibi iddiaların doğru olmadığını belirterek, 'İran'ın Suriye'yi başta enerji ve petrol olmak üzere her alanda desteklediğini' söyledi.

Seyyid Abbas Musevi, İran'ın eski petrol müşterilerine petrol satışını sürdürmekte olduğunu belirterek, 'İran'ın bu işi kanunidir ve üçüncü bir ülkeyle irtibatı yoktur' dedi.

İran'ın petrol tankeri 4 temmuzda AB'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırımları  ihlal ettiği iddiasıyla  Cebelitarık boğazında İngiliz özel güçleri tarafından durdurulmuş ve alıkonulmuştu. 

Dün Cebelitarık  yüksek mahkemesinin geminin serbest bırakılmasına dair kararının ardından gemi salıverildi. İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad  Zarif, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, 'zaten geminin alıkonulması kanunsuzdu' dedi.



Yeni yorum ekle