Mansur Hadi'nin Yemen'deki Dışişleri Bakanlığı Bürosu Kapandı

Cu, 16/08/2019 - 16:47

Mansur Hadi hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Aden şehrinin Güney Geçiş Konseyi kuvvetleri tarafından işgal edildiği sürece, bakanlık ofis faaliyetlerinin askıya alınacağını açıkladı.

Welayet News - Yemen'in kaçak Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı hükümet, Aden kentindeki ofisinin hizmet faaliyetleri haricindeki çalışmalarının askıya aldığını açıkladı.

Mansur Hadi'ye bağlı Saba News Agency haber ajansı, 15 Ağustos Perşembe günü Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed el-Hadrami'ye dayandırdığı haberinde bakanlığın Aden'deki ofisinin faaliyetlerinin askıya  alındığını bildirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed el-Hadrami, bu konuda yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu karar, Güney Geçiş Konseyi güçlerinin devam eden "isyanı" nedeniyle alındı ve Mansur Hadi'nin hükümeti, dışişleri bakanlık ofisinin Aden'de kapatıldığını üzülerek ifade ediyor."

BAE'ne bağlı Güney Geçiş Konseyi'nin emri altındaki güvenlik güçleri, bu hafta Aden kentinde Mansur Hadi hükümeti güçleriyle, dört günlük bir çatışmanın ardından geçtiğimiz Cumartesi günü cumhurbaşkanlığı sarayını ve hükümet güçlerinin karargahını ele geçirdiler.

Mansur Hadi hükümeti, Aden’deki son olayları kendileri aleyhinde “önceden planlanmış BAE darbesi” olarak nitelendirdi ve Suudi Arabistan'ı ve müttefiklerini, BAE ve kontrolü altındaki güçlerine karşı kendilerine yardım etmeye çağırdı.

Geçiş Konseyi güçleri, cumhurbaşkanlığı sarayına ek olarak, Mansur Hadi hükümetine bağlı ulaştırma bakanlığı da dahil olmak üzere bazı hükümet binalarının kontrolünü de ele geçirdi.

Geçiş Konseyi, Suudi Arabistan ve Mansur Hadi hükümetinin Aden'den geri çekilmeleri talebini reddetti ve hükümet yönetimine kendilerinin katılması gerektiğini ve el-Islah partisinin hükümetten ihraç edilmesi gerektiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle