Hamas: İsrail’in Saldırı ve Cinayetleri Misliyle Karşılık Bulacak

Cu, 16/08/2019 - 16:44

Hamas Hareketi, Siyonist Rejimin eski bir yetkilisinin, Hamas ve diğer Filistinli grupların komutanlarına suikast düzenleneceği yönündeki tehditlerine yanıt olarak, bu rejimin işleyeceği herhangi bir cinayete direniş tarafından misliyle karşılık verileceğini vurguladı.

Welayet News - Hamas Hareketi Sözcüsü Hazım Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘ Siyonist Rejimin eski Genelkurmay Başkanı Binyamin Benny Gantz’ın, Hamas komutanlarına karşı tehditleri, Siyonist toplumdaki radikallerin oylarını toplamak içindir.’

Hazım Kasım, Gantz’ın Siyonist Rejimin Genelkurmay Başkanı olduğu dönemi ve direnişin Hicare el-Sicil ya da el-Asaf el-Makul savaşlarında saldırılara nasıl karşılık verdiğini hatırlamasını istedi.

Hamas Hareketi Sözcüsü şunları söyledi: ‘Siyonist düşman, Gantz döneminde ordusunun cinayetlerinin bedelini, direnişin Tel Aviv ve işgal atındaki Kudüs’e fırlattığı yüzlerce füzeyle ödedi. Bu füze yağmuru, bu rejimin önemli tesislerini kapattı ve milyonlarca yerleşke sakinini sığınaklara gönderdi.

Gantz dönemi, özellikle Hamas’ın askeri bir kanadı olan Kassam Tugaylarının işgalci ordunun askerlerini esir almayı başarmasıyla, Gazze sınırı etrafındaki Siyonist sakinlerin yaşamının en kötü dönemiydi.

Direnişin kabiliyetlerinin gelişmesi ve Filistin halkını savunmak için gücünü toparlamasıyla, direnişin İsrail’in cinayetlerine vereceği karşılık eskisinden daha fazla olacaktır.

İsrail, toprakları işgal altında tuttuğu, kutsallara karşı eylemde bulunduğu ve Gazze Şeridi’ni kuşattığı sürece, huzur yüzü görmeyecektir.’

Gantz daha önce de Hamas Hareketi komutanlarından Yahya Sinvar ve diğer direniş grupları komutanlarını suikasta uğramakla tehdit etmişti.



Yeni yorum ekle