Tedavisi Engellenen Şeyh Zekzaki Nijerya'ya Geri Dönmek İstiyor

Per, 15/08/2019 - 15:04

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zekzeki yayınladığı bir video mesajında Nijerya Hükümetinin tedavisini engellemeye çalıştığını söyledi. 

Welayet News - Zekzeki video mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Allah'ın adıyla. Muhammed'e ve âli Muhammed'e selam olsun. Herkese merhaba. Allah hepinizden razı olsun.

Abuja'dan Pazartesi ayrıldık ve Salı günü buraya ulaştık. İlk açıklamamı da dün yaptım. Çarşamba günü de bir şeyler söylemek istedim. Bugün de bir konuşma yapma gerekiyordu. Nijerya hükümetinin açıklamalarını öğrendim. Yalan söylediklerini gördüm. Şimdi size hikayeyi anlatacağım. Onların bizi farklı bir hastanaye göndermeye çalıştıklarını fark ettik. Onlar halihazırda uçuşu organize etmişlerdi ve bizi Fortis Hastanesine götürmek istiyorlardı. Hindistan'daki en iyi hastane olduğunu ve kabul etmemiz durumunda bizi Fortis'e götüreceklerini ifade ettiler. Bu arada hastane tercihimiz ile ilgili Nijerya kamuoyuna ve hastane yetkililerine farklı şeyler söylemişler. Nijerya hükümeti Hindistan yönetimine benim terörist olduğumu ve hastalığımın teşhis edilemediğini söyledi. Bu söylemleri doğru varsayan hastane yetkilileri tıbbi testleri en başından itibaren yapmaya başladı. Bu testlerin hepsi aslında Nijerya'da yapıldı ve hastalığıma da tam bir teşhis konuldu. Hindistan'daki doktorlar da hastalığıma teşhis koyduklarında aslında tedavi amaçlı burada olduğumu keşfettiler. Ancak bize hiçbir şey bilmediklerini ve testlerin en baştan yapılması gerektiğini söylediler.

Biz buraya mermilerin çıkarılması için geldik. Öyleyse hastalık teşhis edilmemiş gibi davranmak nasıl mümkün oluyor? Nijerya hükmetinin sorunu hastane yetkililerine yalan söylemiş olmaları. Nijerya hükmeti bizi buraya terörist olarak gönderdi ve Fortis Hastanesinde tedavi olmayı kabul etmediğimiz için biz Medanta hastanesine göndermeye karar verdiler. Hastane yetkilileri Hindistan'daki yasalara bizim de uymak zorunda olduğumuzu söylediler. Ancak olan bitenin temelinde yalan bulunduğu için bundan sonra işbirliği yapmamız mümkün değil. Dün Nijerya elçiliğinden bir yetkili ile görüştük ve şartlarımız kabul etmeleri durumunda Nijerya'ya dönmeyi tercih ettiğimizi bildirdik. Hindistan hükümeti de hastanenin şartlarını kabul etmek ya da Nijerya'ya dönmek arasında tercih yapmamız için bize iki saat mühlet verdi. Biz de bunu kabul etmeyeceğimizi ve ülkemize dönmek istediğimizi bildirdik. Ancak aradan 24 saat geçmesine rağmen bize bir cevap vermediler. Dünyada bir sürü ülke var. Biz Nijerya'ya döneceğiz ve şartlarımızı kabul eden bir ülke olursa oraya gideceğiz. Hoşça kalın."

KUDÜSDER



Yeni yorum ekle