İsrail Mescid-i Aksa'da, Suudiler Yemen'de Cinayet İşledi

Sa, 13/08/2019 - 11:09

Yemen Devrimi Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, Suudi koalisyonun dün Yemen'de işlediği cinayetine işaretle, İsrailli saldırganlar da Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek onlarca Filistinli'yi yaraladıklarını belirtti.

Welayet News - Husi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Suudi-BAE'li mütecavizler ve müttefiklerinin mübarek Kurban Bayramı gününde Hecce'de yerleşim alanlarını bombalayarak, aynı aileden 9 kişiyi şehit ederken 19 kişiyi de yaraladıklarını hatırlattı.

Husi ayrıca, İsrailli saldırganların da Kubbetüs-Sahra Camii ve Mescid-i Aksa'da bayram namazına katılan Filistinliler'e saldırarak, onlarca kişiyi yaraladıklarını kaydetti.

Başka bir habere göre, Ensarullah üyelerinden Muhammed el Bahiti, Aden'deki çatışmanın Suudi Arabistan ile BAE'nin çıkar üzerinde yaşanan anlaşmazlıkların doğal sonucu olduğunu belirterek, bu savaşı kaybeden esas tarafın Suudi ve BAE koalisyonu müttefiği olan Yemenliler'in olduğunu belirtti.

Bahiti, Suudi ve BAE koalisyonunun eski cumhurbaşkanı Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirme bahanesiyle, Yemen'e yoğun şekilde saldırıp, abluka altına alarak, yüz binlerce insani katlettiklerini kaydetti.



Yeni yorum ekle