Hizbullah: Siyonist Rejim Ağır Yenilgi Alacak

Sa, 13/08/2019 - 10:46

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme şurası başkan vekili Şeyh Ali Da'muş, terör rejimi İsrail'in artık hedeflerine savaşla ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek, 'Eğer yeni bir savaş başlatırsa, bunun bedelini çok ağır öder' dedi.

Welayet News - Şeyh Ali Da'muş, Lübnan halkının 33 günlük savaşta direnişin yanında cesaretli bir şekilde yer alması ve destek vermesine işaretle, ''düşmanın o savaşta hedefi direnişi ortadan kaldırmak ve ABD'nin yeni planını yürürlüğe geçirmekti' dedi.

Hizbullah yetkilisi, ''söz konusu ABD planına göre, ABD'nin siyonist İsrail eksenli sultası şekillenecekti ama söz konusu plan, 33 günlük savaşta ırkçı İsrail'in yenilmesiyle bozuldu' dedi.

Bilindiği gibi 2006 temmuz'unda  ırkçı İsrail'in Lübnan'a saldırmasına karşı Lübnan Hizbullah hareketinin kararlı mücadelesi sonucu terör rejimi acil ateşkes istemiş ve bu savaş 33 gün sonra durmuş ve terör rejimi İsrail ağır yenilgi almıştı. Hizbullah'ın kesin zaferiyle sona eren söz konusu savaşın hemen ardından bebek katili İsrail ordusunda  çok üst düzeylerde onlarca general görevden azledilmiş ve terör rejiminin yenilmezlik efsanesi yok edilmişti.

Siyonist İsrail rejiminin 2006 yazında Lübnan aleyhinde başlattığı saldırıya karşı direniş gösteren Hizbullah’ın milli ve izzetli duruşu o günlerde 33 gün savaşı olarak tarihe geçerken, o savaşta Hizbullah'ın gösterdiği kahramanlık artık terör rejiminin kolay kolay Lübnan'a saldırma cesaretini de elinden aldı. 



Yeni yorum ekle