Arabistan kralı Mansur Hadi ile görüştü

Pt, 12/08/2019 - 12:40

BAE'ne bağlı güçlerin Yemen'de Aden limanını ele geçirmeleri ve Suudi rejimin bu konuda inanılmaz sessizliği ardından Arabistan kralı dün Yemen'in müstafi cumhurbaşkanı ile görüştü.

Welayet News - El-Alem TV kanalının bildirdiğine göre Arabistan kralı Salman bin Abdulaziz dün akşam Yemen'in müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi ile Riyad'da bir araya gelerek bölge ve özellikle Yemen'in güneyindeki gelişmeleri ele aldılar.

Söz konusu görüşme Yemen'de BAE desteğindeki Güney Geçiş Konseyi'nin askeri kolu olan güvenlik kuşağı olarak bilinen güçlerin Aden limanını tamamen ele geçirmeleri ardından gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Yemen'in müstafi hükümetin başbakan yardımcısı ve içişleri bakanı Ahmet el-Mesiri de Aden'de Maaşık sarayından kaçışının ardından dün Mansur Hadi ve Arabistan'ı yoğun şekilde eleştirerek onların BAE'nin bu girişimi karşısındaki sessizliğinin şüpheli olduğunu belirtti.

Aden kentinde BAE desteğindeki güçlerin müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve Arabistan tarafından desteklenen güçleri ile çatışmaları bir Ağustos'tan itibaren şiddetlendi.



Yeni yorum ekle