Ensarullah’a katılımlar davam ediyor: Yemenli bir BAE yanlısı komutan Ensarullah tarafına geçti

Cu, 09/08/2019 - 15:34

Suudi-BAE koalisyonu tarafından desteklenen Yemenli güçlerin üst düzey komutanlarından biri, koalisyondan ayrıldığını ve Ensarullah ile Yemen ordusunun Sana’daki güçlerine katıldığını açıkladı. 

Welayet News - Mesapress haber sitesinin bildirdiğine göre, Suudi-BAE koalisyonu tarafından desteklenen ve Tarık Salih güçlerine bağlı Cumhurbaşkanlığı Muhafızları 4. Tugayı Komutanı Bimbaşı Kasım Ahmed el-Hudri, bu koalisyondan ayrılarak Yemen devrimci güçlerine katıldı. 

Bimbaşı el-Hudri, Cuma sabahı (9 Ağustos) yaptığı açıklamada, BAE destekli güçlerin karar alırken sadece BAE’yi dinlediğini ve Yemen halkının çıkarlarına aykırı kararlar uyguladıklarını ve bu yüzden bu güçlerden ayrıldığını söyledi. 

Koalisyonun desteklediği Yemenli güçlerin Yemen mütecavizi bu koalisyonun savaşlarında silah ve yakıt olarak kullanıldıklarını diyen el-Hudri, söz konusu koalisyonun birbiriyle çatışan silahlı gruplarını desteklediğini ve Yemenlileri yok etme peşinde olduğunu belirtti. 

Suudi-BAE koalisyonu destekli Yemenli güçlerin arasından ayrılma oranları son zamanlarda büyük artış gösterdi. Yemen (Ulusal Kurtuluş Hükümeti) Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Serii’nin dediğine göre, son haftalar içinde koalisyona bağlı güçlerden 2000 kişi koalisyondan ayrılarak Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı güçlere katıldı.   

Welayet News  



Yeni yorum ekle