Hizbullah'tan ABD'nin Lübnan'la ilgili açıklamasına tepki

Cu, 09/08/2019 - 11:54

Hizbullah, ABD büyükelçiliği tarafından ülkedeki iç meselelerle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Welayet News - Hizbullah, ABD büyükelçiliği tarafından Gebr Şemun şehrinde yaşanan olaylar hakkındaki açıklamalarının, Lübnan’ın içişlerine bariz bir müdahale olduğunu ve hükümet ve hukuk kurumlarına hakaret olduğunu açıkladı.

Hizbullah tarafından bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi: "ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklama, Lübnan yargısının bu konuda yasal görevlerini yerine getirirken Lübnan’ın iç ve siyasi işlerine kabul edilemez bir müdahaledir."

Hizbullah açıklamasının devamında; "ABD büyükelçiliğinin açıklamasının amacı, mevcut krizi karmaşıklaştırmak ve ABD'nin Lübnan ve bölgesel siyasete müdahalesi ve içsel farklılıkları arttırmaya çalışmaktır." diye belirtti.

Lübnanlı Müslüman Din Alimleri Topluluğu da, ABD elçiliğinin olaylarla ilgili açıklamalarını kınadı ve ABD'nin krizden faydalanmak istediğini belirtti.

Lübnanlı Müslüman Din Alimleri Topluluğu gerçekleştirdiği toplantıdan sonra, ABD Büyükelçiliği'nin açıklamasının krizi daha da kötüleştirme girişimi olduğunu vurguladı. Aynı şekilde, "ABD Büyükelçiliği krizin tırmanışından faydalandığı için, Lübnan Dışişleri Bakanlığı ABD büyükelçisi Elizabeth Richard'ı çağırmalı ve bu ifadelerini aleni şekilde kınamalıdır." diye belirtildi. 



Yeni yorum ekle