Katar: İran Bölgesel Güvenliğin Kilit Bir Oyuncusudur

Cu, 09/08/2019 - 10:42

Katar Savunma Bakanı İran'ı bölgenin güvenlik ve istikrarında kilit bir oyuncu ve temel bir sütün olarak nitelendirdi.

Welayet NewsKatar Savunma Bakanlığı yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: 'Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el Atiyye, İran Savunma Bakanı Emir Hatami ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Doha'nın bölgedeki güvenlik ve istikrardan herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladığını söyledi ve bu durumun tüm tarafların müzakere masasına oturmasını gerektirdiğini belirtti.

El-Atiye, dost ülke İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın bölgenin güvenlik ve istikrarında kilit bir oyuncu olduğunu söyledi.

Bu bildiriye göre İran Savunma Bakanı da Katar liderini, bu ülkenin komşu ülkelerle yaşadığı krizi yönetebildiği için takdir etti ve el-Atiyye'yi Tahran'a davet etti.

Katarlı Bakan da bu daveti memnuniyetle karşıladı. İki taraf arasındaki telefon görüşmesinde aynı zamanda ikili ilişkiler ve bu ilişkilerin çeşitli alanlarda güçlendirilmesinin ve geliştirilmesinin yolları konuşuldu.

İki taraf bu görüşmede aynı zamanda, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle birbirlerinin bayramlarını kutladı ve İslam ümmeti için sağlık ve esenlik temennisinde bulundular.

Tags: 


Yeni yorum ekle