İslam İnkılabı Rehberi, Ayetullah Muhsini için taziye mesajı yayınladı

Per, 08/08/2019 - 10:40

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyid Ali Hamenei, Afganistan Şii alimler konseyi başkanı Ayetullah hac Şeyh Muhammed Asıf Muhsini'nin vefatı nedeni ile ailesine ve iki ülkede merhumu sevenlere taziyede bulundu.

Welayet News - İmam Hamenei tarafından dün yayınlanan mesajda şu satırlar yer aldı:
Müslüman Afganistan ülkesinde, o diyarın gayretli ve cesur halkı ile birlikte on yıllarca siyasi, kültürel, bilimsel ve sosyal meydanlarında Allah yolunda (fi sebilillah) cihad etmek, bu kıdemli din adamının iftihar dolu karnesini gösteriyor ve onun kalıcı ve sürekli olan bereketleri, o büyük insanın değerli manevi mirasıdır.

İmam Hamenei mesajında merhum Ayetullah Asıf Muhsini için yüce Allahtan rahmet dileyerek, mekanının cennet olmasını niyaz etti.

Afganistan Şii alimler konseyi başkanı Ayetullah Muhammed Asıf Muhsini, bir ömür çeşitli alanlarda değerli çalışmalarda bulunmanın ardından Pazartesi günü 84 yaşında hayata veda etti.

Kabil'de cenaze töreni düzenlenen ve Salı akşamı toprağa verilen Ayetullah Muhsini, Afganistan anayasasının tedvin edilmesi ve bu ülkede Şii mezhebinin resmiyete tanınmasında önemli rol ifa etti.



Yeni yorum ekle