ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Halkının Öldürülmesinde Parmağı Var

Per, 08/08/2019 - 10:16

Suriye'nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Heyet Maslahatgüzarı Dr. Luay Felluh, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye halkının katledilmesinde rollerinin olduğunu söyledi.

Welayet News - Güvenlik Konseyi’nin Batı Asya durumuyla ilgili oturumunda konuşan Felluh, söz konusu devletlerin Suriye’de cereyan eden gerçekleri çarpıtmak için tutum ve politikalarını BM dahilindeki çok sayıda çalışma eklemlerine dayatmasından dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi.
Felluh, uluslararası barış ve güvenliği koruma sorumluluğunu üstlenmeleri gereken Washington, Paris ve Londra'nın hiç bir zaman ne insan hakları, ne halkların refahı  ne de ülkelerin egemenliğini dikkat aldıklarını vurguladı.

Felluh, söz konusu devletlerin, kaderleri şu ana kadar meçhul olan Halep ve Lazkiye kırsallarından kaçırılan vatandaşları Türkiye’ye kaçıran terörist gruplara destek veren devletler olduğuna dikkat çekti.

Felluh, Suriye’nin Suriyelilerin kendilerinin liderlik edeceği siyasi çözüme varmak hedefiyle, Astana’daki Rus ve İranlı garantörlerle, BM Genel Sekreterin Suriye Özel Temsilcisi ile birlikte çalıştığını belirtti.

Felluh ayrıca, Suriye’nin krize daimi bir siyasi çözüm bulmaya bağlı olduğunu, Suriye dahilinde terör yuvalarını kökünden kazımak ve Suriye topraklarını işgal eden ve saldırgan yabancı bütün kuvvetleri çıkarmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu arada Rusya'nın BM daimi temsilci yardımcısı Dmitry Polyanskiy de, batılı devletleri, Suriye'de teröristleri desteklemekle suçladı ve ''Uluslararası toplum dış ülkeler tarafından oluşturulan Suriye buhranında bu ülkenin yeniden yapım ve onarımında söz yerine uygulamada kendilerini göstersinler' dedi.



Yeni yorum ekle