Amerika’nın Süper Güç Olduğu Dönem Sona Erdi

Per, 08/08/2019 - 09:58

İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgesel meseleler konusunda uzman analistlerinden olan Sadullah Zarei, Amerika’nın süper güç olduğu dönemin sona erdiğini söyledi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi üyelerinden Sadık eş-Şerefi, Amerika’nın casusluk yuvasında, Batı Asya’daki varlığının olumsuz sonuçları ile ilgili düzenlenen oturumda, Suudi rejimi ve müttefiklerinin dört yılı aşkın süredir Yemen halkına karşı başlattıkları yıkıcı savaşa değinerek, Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e karşı başlattıkları savaşın Amerikan savaşı olduğunu belirtti.

Direniş cephesi üst düzey temsilcilerinin katılımıyla düzenlene bu oturumda, İranlı, Iraklı, Yemenli, Bahreynli ve Filistinli uzmanlar, Amerika’nın Batı Asya’daki varlığının olumsuz sonuçlarına değindi.

 Bu oturumda, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgesel meseleler konusunda uzman analistlerinden olan Sadullah Zarei, Amerika’nın süper güç olduğu dönemin sona erdiğini söyledi.

Bahreyn İslami Amel Hareketi Merkezi Konseyi üyesi olan Raşit el-Raşit te şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Amerika diktatörlere destek vermektedir.’

Hamas Hareketi’nin İran’daki temsilcisi Halid el-Kadumi ise şunları söyledi: ‘Amerika ila güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz.’

Nuceba Hareketi Sözcüsü Nasır eş-Şemmari de “Amerika’nın Bağdat’taki Büyükelçiliği, Tahran’daki casusluk yuvasında olduğu gibi bir müzeye çevrilmelidir” dedi.



Yeni yorum ekle