Âl-Halife Rejimi Zulme Devam Ediyor

Çar, 07/08/2019 - 17:09

Halife rejiminin geçen bir ay içinde, aralarında çocuklar ve din alimlerinin de olduğu en az 34 Bahreyn'li vatandaşı göz altına aldığı bildirildi.

Welayet News - El-Lulu haber sitesinin bildirdiğine göre Âl-Halife rejiminin halka yönelik saldırılarını gözetleyen kurum, yayınladığı raporda Halife rejimince en son 2 gencin idam edilmesi ve bir başka gencin de açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesine değinerek, Halife rejiminin Bahreyn'li vatandaşlara yönelik baskınlarını sürdürdüğünü duyurdu.
Söz konusu raporda Bahreyn'in çeşitli bölgelerinin son bir ay içinde Âl-Halife rejiminin Bahreyn halkına yönelik işlediği cinayetlerine karşı protesto gösterilerine sahne olduğu vurgulandı.

Bilindiği gibi Bahreyn'li 2 genç geçen 27 Temmuz tarihinde gerçek dışı suçlamalar ve işkence altında alınan itiraflar sonucu idam edilirken, yapılan idamlar, halkın yoğun tepkisini beraberinde getirmişti. 28 Temmuz tarihinde ayrıca bir Bahreyn'li genç Halife rejimi askerleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybetmişti.

Bahreyn, 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren halkın Halife rejimine karşı protesto gösterilerine sahne olmaktadır.

Âl-Halife rejimi geçen 7 yıl içerisinde 11 binden fazla Bahreyn'li vatandaşı gerçek dışı bahanelerle gözaltına alırken, birçoğunu idam etmiş ve yine birçok vatandaşın vatandaşlık hakkını iptal etmiş bulunuyor.



Yeni yorum ekle