Ürdün: Bölgedeki Barış Ve Güvenlik, Siyonist Rejimin İşgaline Son Vermesine Dayanıyor

Çar, 07/08/2019 - 10:10

Ürdün Dışişleri Bakanı, bölgede kapsamlı bir barış ve güvenlik için Siyonist rejimi işgalinin sona ermesi ve Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini belirtti.

Welayet News - Ürdün'ün resmi haber ajansının bildirdiğine göre, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Filistin meselesi konusunda, Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının temelde olduğu iki devletli bir çözüm olması gerektiğini belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak katıldığı Ankara'da gerçekleşen 11. Büyükelçiler Konferansına katılan Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, burada yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İşgale son verilmediği sürece ve iki devletli bir çözüme dayanan bir uzlaşma olmadan, bölgede kapsamlı bir barış ve güvenlik sağlanamaz. Çatışma, bölgedeki gerilimlerin temelidir ve bunun çözümü için işgale son verilmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin oluşumunu garanti altına alınması gerekiyor."

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi; "Ürdün ve Türkiye ekonomik, yatırım, turizm ve güvenlik konularında işbirliğini güçlendirmek ve genişletmek ve bölgesel zorlukları daha iyi koordine etmek için birlikte çaba harcıyorlar." diye belirtti. 



Yeni yorum ekle