Suudi Güçlerin Merkezi, Zilzal-1 Balistik Füzesiyle Vuruldu

Çar, 07/08/2019 - 09:46

Yemen medyası, Suudi mütecaviz güçlerinin toplanma merkezinin, üç adet Zilzal-1 füzesiyle hedef alındığını bildirdi.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri Füze Birimi, Asir ilinde yer alan Mucaze el-Gerbiyye bölgesindeki mütecaviz Suudi koalisyonuna ait paralı askerlerin merkezini 3 adet Zilzal-1 füzesiyle hedef aldı.

Suudi saldırgan koalisyonunun, Yemen'in kuzeyindeki Saada ilinde yer alan Katabar'daki Al-i-Sabit pazarını hedef alması sonucu Yemenli bir çocuk şehit oldu.

Öte yandan, Suudi koalisyonuna ait paralı askerlerin el-Cevf'de yer alan Hub Ve'l Şaf bölgesindeki Ester cephesinde yol alırken, bir bombanın infilak etmesi sonucu birçok paralı asker öldü ve yaralandı.

Yemen kuvvetleri, Suudi işgalcilerin Hub Ve'l Şaf bölgesindeki paralı askerlere ait bir aracı, bombalayarak imha etmeyi başardı. Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'ne bağlı Topçu Birlikleri aynı şekilde, Hub Ve'l Şaf bölgesindeki Sabrin Ve'l Akibe cephesinde de paralı askerlere ait bir askeri aracı yok etti.

Suudi Arabistan, Yemen halkını politikalarına teslim etmek ve Yemen'de bağımsız bir devlet oluşumunu engellemek amacıyla, Arap gerici rejimleriyle ittifak kurarak Mart 2015'ten bu yana Yemen'e yıkıcı bir savaş başlattı. Milyonlarca masum insanın kanını akıtarak onları şehit etti ve Yemen'in hayati altyapısını da ciddi oranda imha etti. 



Yeni yorum ekle