Amerika’nın Zarif ile ilgili girişimi Beyaz Saray’ın kesin yenilgisini gösteren çılgınca bir harekettir

Sa, 06/08/2019 - 12:59

Tümgeneral Süleymani, Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinde, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’yla ilgili girişimini Beyaz Saray’ın yenilgisini gösteren çılgınca bir girişim olarak niteledi. 

Welayet News - Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, bugün (Salı) sabahı haftalık programına göre, resmi üniformayla Cevad Zarif ile birlikte Dışişleri Bakanlığı’nda hazır bulunarak bir araya geldi. 

General Süleymani, görüşmede, Dr. Zarif’e ‘kolay gelsin’ diyerek, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’yla ilgili girişimini Beyaz Saray’ın yenilgisini gösteren çılgınca bir girişim olarak niteledi.

General Süleymani, sözlerinin devamında, Zarif’e hitaben, “Amerika’nın bu girişimi, ülkenin dış politika yetkilisi olarak Zat-ı Ali’nizin Amerikan kamuoyu, özellikle bu ülkenin halkı üzerinde Amerikan liderlerine nispetle derin bir etkinizin olduğunu kanıtladı” dedi. 

Ulusal çıkarları savunmayı ve ifadede dürüstlüğü Zarif’in özelliklerinden sayan General Süleymani, “İslam dünyası ve dünyanın bilge lideri İmam Hamanei’ye intisabınız yüzünden Amerika’nın öfke ve düşmanlığına uğramanızdan dolayı sizi kutluyorum” ifadesini kullandı.

Welayet News 



Yeni yorum ekle