Hiçbir Güç Direnişin Karşısında Duramaz

Sa, 06/08/2019 - 12:00

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, 'Irak ve İran yanyana beraber olduğu sürece ve direniş cephesi varoldukça, hiç bir güç bu birlik karşısında duramaz' dedi.

Welayet News - Velayeti, dün Irak el'Nuceba hareketi heyetini kabulünde yaptığı  açıklamada, İran ve Irak'ın direniş ekseni ülkeler olarak bölgede etkili ülkeler olduğunu ve bu doğrultuda dış destekli terör örgütü IŞİD ve diğer terör örgütlerini ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Velayeti, Irak başbakanının  girişimlerine ve Nuceba hareketi ve diğer grupların ABD ve diğer dış güçlerin Irak'taki varlıklarına darbe indirdiğini belirterek, Irak'ın direniş cephesi güçlerinden olan Nuceba hareketinin Amerika, siyonistler ve diğer dış güçlerin Irak'ın içişlerine müdahalesine izin vermediklerini takdir etti ve bunun Irak halkının isteği olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmeden sonra Irak Nuceba hareketi sözcüsü ve genel sekreter yardımcısı Nasr el'Şemri de,  basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İslam dünyasının dünya emperyalistleri tarafından  uzun yıllar ellerinden alınan servetlerin gasbına ve zulmüne dur dediğini ve bugün İslam dünyasının kendi asli konuma yeniden döndüğünü söyledi. 

El'Şemri, İran ve Irak halkları arasında köklü bağların ve kardeşliğin olduğunu belirterek, 'hiç bir güç bu bağları koparamaz' dedi.



Yeni yorum ekle