Yemen Ordusunun Operasyonlarında Çok Sayıda İşgalci Sudanlı Öldürüldü

Sa, 06/08/2019 - 11:30

Yemen basını, Yemen ordusu ve halk güçlerinin ortak operasyonlarında, Suudilerin emri altındaki işgalci Sudan kuvvetlerinden çok sayıda kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Welayet News - Yemen ordusu ve halk güçlerinin Cizan’da bulunan el-Makhuta bölgesine düzenledikleri saldırılarda çok sayıda işgalci Sudan kuvveti öldürüldü ve yaralandı ve işgalcilere ait savaş teçhizatlarına ağır hasarlar verildi.

Sudan’da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan geçen hafta, Sudanlı askeri kuvvetlerin Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonu ile yapılan anlaşma nedeniyle Yemen’de kalacağını söyledi.

Sudan, Mart 2015'ten bu yana Yemen'e karşı yıkıcı bir savaş başlatan Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri koalisyonunda kilit bir ortaktır. Sudan, savaştaki birlik sayısını henüz açıklamadı, ancak Yemen'e 6000 asker göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Sudanlı askerler ve subaylar, Yemen savaşında ağır kayıplar yaşadılar. Yemen'de hala binlerce Sudanlı askeri birlik bulunmaktadır ve günlük olarak sosyal medyada ölülerin ve yaralıların fotoğrafları yayınlanmakta ve bu kuvvetlerin Yemen'den ayrılmalarını talep edilmektedir.

Öte yandan askeri bir kaynak, Yemen ordusu ve halk güçlerinin, işgalci Suudi koalisyonu askerlerinin Necran’da bulunan Merbe el-Hammad bölgesindeki mevzilerine doğru ilerleyişini durdurduğunu açıkladı.

Bu askeri kaynak, işgalci kuvvetlerin Mebe el-Hammad’a doğru ilerlemelerinin uzun saatler boyunca sürdüğünü ama bu kuvvetlerin işgalci Suudi koalisyonunun hava desteğine rağmen ilerleme kaydedemediğini vurguladı.

Yemenli keskin nişancılar, Suudi ordusundan 3 askeri, Asir bölgesinde bulunan Ebvab-ı Hadid etrafında öldürmeyi başardı.



Yeni yorum ekle