ABD Büyükelçisinin Açıklamaları Irak İşlerine Açık Bir Müdahaledir

Sa, 06/08/2019 - 10:54

Irak el-Fetih Koalisyonu, ABD Bağdat büyükelçisinin Irak’taki ABD birliklerinin varlığına ilişkin açıklamalarını, bu ülkenin güvenlik ve siyasi meselelerine açık bir müdahale olarak niteledi.

Welayet News - Irak el-Fetih Koalisyonu, Pazartesi günü akşam, ABD büyükelçisi Matthew Tueller'in birkaç gün önceki sözlerine cevap verdi ve Irak hükümetini Tueller’e itiraz etmeye çağırdı.

El-Fetih Koalisyonu üyesi Muhammed el-Beldevai yaptığı açıklamada; "Irak parlamentosu ve hükümeti, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi tarafından ABD askerlerinin Irak'ta kalması konusundaki açıklamalarına karşı çıkıyor." dedi.

Muhammed el-Beldevai; "Tueller'in bu açıklamaları, Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlalidir ve Irak'ın hakimiyet ve egemenliğini korumak için diplomatik olarak yanıt verilmelidir." diye belirtti.

El-Fetih Koalisyonu üyesi açıklamalarının sonunda ise şöyle dedi: "Tueller, Irak'ın güvenlik ve siyasetine müdahale etme hakkına sahip değildir ve faaliyetleri diplomatik ilişkiler ile sınırlandırılmalıdır."

El-Fetih Koalisyonu üyesi, Irak Başbakanı ve dışişleri bakanlığını, Tueller'i çağırıp itirazlarını açıklamaya davet etti.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Irak’taki askerlerinin varlığının Bağdat’ın talebi üzerine ülkede bulunduğunu söylemişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle