Beşşar Esad’ın Danışmanı: İran'la İlişkilerimiz Stratejiktir

Sa, 06/08/2019 - 10:40

Suriye Cumhurbaşkanının siyasi ve basın danışmanı, Suriye’nin İslam İnkılabının zaferinden bu yana İran’la tarihsel ve stratejik ilişkide bulunduğunu, bu ilişkilerin Siyonizm ve İsrail lehine İran’a saldıranların sözlerinden etkilenmeyeceğini vurguladı.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın siyasi ve basın danışmanı Buseyna Şaban, şu ifadelerde bulundu: ‘Rusya ile stratejik bir ittifak tarihi bir ittifaktır ve aynı zamanda İslam İnkılabının zaferinden bu yana İran'la tarihi bir ilişkimiz var. Bu stratejik ilişki Siyonizm ve İsrail lehine İran’a saldıranların sözlerinden etkilenmeyecektir.’

Buseyna Şaban, Suriye anayasa komitesi hakkında ise şunları söyledi: ‘Bu komite son üç yılda kurulmamıştır, çünkü biz, ulusal değerlerimize, bağımsızlık ve özgürlük kararlarımıza ve onurlu bir şekilde yaşamaya bağlı ve bu konuda kararlıyız ve kimseye ülkemizin anayasasına karışma izni vermeyeceğiz. Son sözü, düşman ülkeler ve bu ülkeler için vatanlarına ihanet edenler değil, Suriye halkı söyleyecektir.

Kürtler Suriye toplumunun bir parçasıdır ve eşit haklara sahiptir ve Kürtlerin büyük bir kısmı vatanlarını savunmaktadır, ancak Amerika ve Batı koalisyon kuvvetleriyle işbirliği yapan Suriye Demokratik Güçleri milisleri, Kürtlerin ve Arapların küçük bir parçasıdır.

Golan, yeniden ele geçirilecek olan ülkenin diğer bölgeleri gibi Suriye’nin bir bölgesidir.’

Şaban aynı zamanda Suriye’nin yeniden Arap Birliği’ne dönmesi konusunda değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Böyle bir durumda Suriye’nin yeniden Arap Birliği’ne dönmesi Suriye’ye yakışmaz. Bu geri dönüş, bu birlik batının aracı olmaktan çıkıp bağımsız bir şekilde karar almaya başladığı zaman gerçekleşebilir.

Güvenli bölge Suriye hükümetinin kontrolü altında olmalıdır ve bu ülke geçmişteki gibi toprak bütünlüğünü geri kazanacaktır.’

Tags: 


Yeni yorum ekle