Nuceba Sözcüsü: Amerikalılar Direnişin Korkusundan Çöle Sığındılar

Pt, 05/08/2019 - 14:40

Irak Nuceba Direniş Hareketi Sözcüsü, ABD birliklerinin direniş kuvvetlerinin mevzilerinden uzakta olmak için üslerini uzak ve çöl alanlarına yerleştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Welayet News - Nasr el-Şammari, dün Tahran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi ile bir araya geldi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin başarılarına işaret eden el-Şammari, “Kendimizi direniş ekseninin bir parçası olarak görüyoruz ve tüm Müslümanlar gibi biz de İran’ın zaferleriyle gurur duyuyoruz. Devrimin üstün liderinin duruşu, kibirli yüzleri herkese aşikar etti ve bugün Irak halkı, İmam Humeyni'nin öğretilerine uygun olarak ABD'yi 'Büyük Şeytan' olarak tanıyor." açıklamasında bulundu.

El-Şammari sözlerine şöyle devam etti: “ABD, Irak’a İran’la ilgili yaptırımlara katılmaları için çok baskı yaptı ve ne yazık ki bazı politikacılar bu hedefe ulaşmaya çalıştılar; ancak Iraklı yetkililer seçimden sonra 'ülkemizin hiçbir zaman İran’a karşı yaptırımların bir parçası olmayacağını' belirtti. İran ve Irak'ı, inanç, coğrafya ve otorite paydası nedeniyle ayırmak mümkün değil."

Nuceba Sözcüsü, "ABD elçileri, Bağdat’ın İran’a yaptırım uygulanmasına karşı çıkmasından sonra, yetkililerimize Irak’ın bu duruşuyla İran ekseninin bir parçası haline geldiğini söyledi. Irak'ta İslami direnişin ortaya çıkması ve direnişin işgalcilere ve IŞİD'e karşı mücadele etmesi Irak'ta yeni bir kültür oluşturdu." dedi.

Nasr el-Şammari, ABD kongresinin İran müttefiklerine yaptırım uygulamak için oluşturduğu yeni planını, ABD’nin Irak’a vesayetini sağlamayı amaçlayan yeni bir komplo olarak niteledi ve "Iraklı milletvekilleri ise buna karşılık olarak, Washington’u defalarca ABD’nin büyükelçisini ihraç etmek ve ilişkileri kesmekle tehdit etti." dedi.

Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı'na göre, Iraklı milletvekilleri ABD birliklerinin Irak'tan çekilmesi için bir zaman çizelgesi hazırladı; ancak Irak Parlamentosu Başkanlığı bu planı askıya aldı ve elbette halkın talepleri devam ederse meclise gidecek.

El-Şammari, Muhsin Rızayi ile görüşmenin son bölümünde şunları söyledi: "Nuceba İslami Direniş Hareketi, İran'daki sel olayının gerçekleştiği zaman, bir sosyal yardım kampanyası oluşturdu ve Irak halkı bu kampanyaya çokça yardımda bulundu. Sel basan bölgelerde, Nuceba Hareketi yardım kampanyası iyi bir şekilde karşılandı ve bu durum şu kanıya varmamızı sağladı: biz tek milletiz."



Yeni yorum ekle