Mısır ve Ürdün İsrail Ekonomisini Güvenceye Almak İstiyor

Pt, 05/08/2019 - 11:40

Filistinli analist ve Nablus üniversitesi öğretim üyesi Doktor Abdussettar Kasım, Mısır ve Ürdün'ün Filistin gazını satın alma adımını sert bir dille eleştirdiği makalesinde, bu adımın sadece İsrail ekonomisini güvence altına almak olduğunu yazdı.

Welayet News - Qodsna'nın haberine göre Arabi21'de yayınlanan makalenin içeriği şu şekilde: "Arap kimliği İsrail karşısında tamamen çökmüş durumda. Bu çöküş tüm boyutları kapsamaktadır. Hiç şüphesiz, Siyonist rejim ile normalleşme süreci Filistin milletine çok büyük zararlar veriyor, peki sizce Filistin'in gazını Siyonistlerden ithal etmek ve hazinesini milyar dolarlarla doldurmak daha tehlikeli değil mi?

Ürdün son 10 senede 10 milyar dolar ve Mısır 1,5 milyar dolar gaz ithalatı yaptı. Ürdün ve Mısır'ın aldığı bu gaz, Filistin'e ait bölgeden elde ediliyor ve hiçbir şekilde Filistin halkının eline geçmiyor. Oysa ki bu bölge uluslararası kanuna göre işgal bölgesi olarak kabul edilmekte ve bölgenin kaynaklarının satışı uluslarası sözleşmelere aykırıdır.

kudusgunu.com



Yeni yorum ekle